A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy a bajnoki címvédő győrieket mennyire viselte meg a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Slagelse ellen elszenvedett kettős vereség, valamint az, hogy a Dunaferr mennyire volt képes regenerálódni az alapszakasz vége óta.
Jobban kezdte a mérkőzést a hazai pálya előnyét élvező dunaújvárosi gárda, folyamatosan vezettek, míg a zöld-fehérek elsősorban Ana Dokics vezérletével kapaszkodtak.
Az első játékrész derekára annyira belelendült a Dunaferr, hogy Laluska Eszter góljával már öt volt az előnye (10-5). Kovács Péter csapata a huszonötödik percig lejátszotta a bajnoki címvédőt, hiszen még ekkor is megvolt az ötgólos előny.
A játékrész hajrájában aztán Vérten Orsolya kettő, Dokics és Görbicz egy-egy találatával a szünetre egygólosra csökkentették a különbséget.
A pihenő után jobban kezdett Róth Kálmán együttese, ekkor ismét Dokics és Görbicz vált főszereplővé, és a zöld-fehérek megfordították az állást. Igaz nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni, a továbbiakban fej-fej mellett haladtak a csapatok.
Mindkét együttes sokat hibázott a továbbiakban is – csakúgy, mint az egész mérkőzésen. A hazaiaknál ez egyértelmûen a kihagyott hetesekben mutatkozott meg, hiszen a Dunaferr hét büntetőből csupán kettőt értékesített.
A hajrában 28-28-as állásnál aztán a dunaújvárosiaknak volt lehetőségük a győzelem megszerzésére, azonban támadásban ekkor sokat hibáztak, így a végeredmény döntetlen lett.
Mindenképpen említést érdemel a hazaiak jobbszélsője, Lovász Zsuzsanna, aki egymaga tíz gólt szerzett, ráadásul mindet akcióból.