Dunaferr NK – Győri Audi ETO KC 28-28 (13-12)

Három hét szünet után rendkívül fontos találkozóval kezdte meg szereplését a Dunaferr NK nőikézilabda-csapata a rájátszás küzdelmeiben. Rögtön az első fordulóban a bajnoki címvédő Győr együttese várt a mieinkre, s bár csapatunk pihentebben várhatta az összecsapást, mint a vendégek, Mörtel Renáta személyében egyik kulcsemberét nélkülöznie kellett Kovács Péter vezetőedzőnek a találkozón.
    
Erőfölény
Nagy iramban, de sok hibával kezdték a csapatok a találkozót, melynek első perceiben rendre a mieinknél volt az előny, de a vendégek Dokic révén folyamatosan egyenlíteni tudtak (3-3). A győri csapaton még érződött a hétvégi BL-pofon, míg a mieink talán a meccshiány miatt hibáztak olykor többet a kelleténél, de volt oka mindkét tábornak az idegeskedésre, mert előbb Görbicz, majd Ferling és Őri is büntetőt hibázott. Ezzel együtt a remekül játszó Lovász, valamint Nagy Ivett góljaival nem csak tartotta előnyét csapatunk, hanem növelni is tudta azt, így a tizedik perchez érve már három fával álltak jobban a piros-fehérek (7-4).
Időközben a harmadik kihagyott hétméteres miatt szomorkodhattak az újvárosi drukkerek, ám nem tartott sokáig a bánat, mert kettős emberelőnybe került együttesünk, s Lovász újabb találatai, valamint Laluska bombája után már 10-5-ös állást mutatott az eredményjelző. Érthetően jó is volt a hazai drukkerek kedve, s ezt az sem tudta elrontani, hogy az ETO összekapta a védelmét, s felzárkózott három találatra, mert előbb Pigniczki, majd Nagy Ivett is bevette Herr kapuját, s ismét visszaállt a két csapat közti ötgólos differencia (13-8).
    
Feltámad az ETO
Időt is kért Róth Kálmán, s szavai hatottak is az addig rendkívül pontatlanul játszó tanítványaira, akik az utolsó öt percben óriási hajrát nyitottak. Csapatunk támadásai rendre elhaltak a vendégek védőfalán, s mivel az ellentámadásokból Vérten, Dokic és Görbicz is bevette a hazai kaput, pillanatok alatt minimálisra csökkent a mieink előnye (13-12). Az utolsó pillanatokban még Juhász kimaradt ziccere miatt hálálkodhattak a hazai drukkerek, így legalább a félidei szünetre vezetéssel vonulhatott együttesünk.
    
Fordulatra fordulat
A második félidőt a Győr kezdte jobban, mely Görbicz, Vérten és Dokic góljaival átvette a vezetést, de a mieink is óriásit küzdöttek, s nem hagyták meglógni a vendégeket sőt, Borbás és Lovász újabb fontos találataival a vezetést is visszavették (18-17). Bár továbbra is sokat hibázott mindkét együttes, élvezetes, izgalmas és fordulatos volt a találkozó, hiszen előbb a Dunaferr húzott el két találattal, majd Laluska és Pigniczki kiállítása alatt az ETO húzott el két fával (23-25).
A véghajrához közeledve egyre keményebben védekezett mindkét csapat, de Ferling és Lovász találatai után újra egált mutatott az eredményjelző, sőt a kiválóan játszó "Lovi" tizedik találata után ismét a mieink álltak közelebb a sikerhez (27-26). Az utolsó percek óriási izgalmakat hoztak, hiszen akár mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet jelentő találatot, de előbb Lovász hibázott kiszorított helyzetből, majd a vendégek időntúli szabaddobása halt el az újvárosi falon, így igazságosnak mondható döntetlennel ért vége a forduló rangadója (28-28).