A bajnoki érmekért küzdő négy csapat közül a Dunaferr és a Győr lépett pályára szerdán az újvárosi csarnokban. A címvédő győriek BL-elődöntője miatt elhalasztott rangadóra bőven volt ideje felkészülni a hazai együttesnek, míg a vendégeknek csupán két napjuk maradt, hogy összeszedjék magukat a Slagelse elleni fiaskó után. Róth Kálmán, az ETO mestere abban reménykedett, hogy játékosai profi felfogásban kézilabdáznak, és feledtetik a vasárnapi kisiklást. A dunaújvárosiaknál nem játsz(hat)ott Mörtel Renáta, aki Győrből került a Dunaferrbe. Szerepelhetett viszont a sérüléséből felépülő román Paula Ungureanu kapus, aki remek formában kezdte a mérkőzést. A találkozó elején mégis honfitársa, a győri Stancuta Guiu volt a főszereplő, mert heteseket és ziccereket hárított. A győriek hálóőre remek teljesítményével többnyire korrigálta társai védekezési hibáit, amikor azonban végsőkig kiszolgáltatott helyzetbe került, akkor tehetetlen volt Lovász Zsuzsa, Nagy Ivett és Pigniczki Krisztina lövéseivel szemben. Az ETO csak kíméletlen szabálytalanságokkal tudta megállítani a hazaiakat, ezért viszont gyakran játszott emberhátrányban (10–5). A félidő derekán a Győr kapust cserélt, valamint megpróbálta pontosan befejezni figuráit. Kovács Péter még azt a luxust is megengedhette magának, hogy Ferlinget néhány percre pihentesse (13–8), de a folytatásban a cserék felhozták a Győrt. Egyre eredményesebben zárultak az ETO lerohanásai, és Görbicz Anita mellett Vérten Orsolya és Ana Djokics játéka is látványosan feljavult. A hazaiak eddig jól záró védőfalát feltûnően könnyen átjátszották Görbiczék. Immár úgy robogott a bajnokcsapat, mint legszebb napjaiban. Igaz, az újvárosi átlövők gyengélkedése is kellett a Győr látványos feljavulásához. Elhúznia mégsem sikerült a vendégcsapatnak, mert Pigniczki és társai erőszakosabban, több lábmunkával kezdtek védekezni, Gáspár Gabriella jól zavart, és Ungureanu is gyakrabban találkozott a labdával (22–20). A sorozatos durva szabálytalanságok miatt a Dunaferr rendre emberhátrányban játszott, és persze a Győr ezt kihasználta. Sikeresek voltak a vendégek lerohanásai (23–25), és ezekkel szemben szinte csak Lovász góljai álltak. Sorozatban hagyta ki a hétmétereseket a Dunaferr, de így is 27–26-nál kezdődött a végjáték. Már csak egy perc volt hátra (28–28), amikor Görbicz ütközött Lovásszal. Az arcán megsérülő győri irányítót a pályán ápolták, de nem maradhatott a küzdőtéren. Az ETO elrontott támadása után Kovács Péter időt kért. A Dunaferr akciója is eredménytelen maradt, majd időn túli győri szabaddobással zárult a feszült hangulatú, fordulatos és látványos csata.

NS szakértő
Kihagyott hetesek
A Dunaferrnek sikerült megtalálnia a győriek gyenge pontjait. Ezért főleg a széleken vezetett támadásokból próbáltak gólt lőni. A vendégek nehezen tudták tartani Lovász Zsuzsát, valamint Nagy Ivett is gyakran betalált. A szünetig Görbiczet is ki tudták kapcsolni a játékból. Mindkét csapat agresszíven védekezett, ezért sok hétméterest láthatott a közönség. Az újvárosiak azonban a büntetők zömét kihagyták, ez pedig megbosszulta magát. A döntetlennek mindkét csapat örült, noha mindkettőnek volt esélye a két pont megszerzésére.

Szóról-szóra

Lovász Zsuzsa
Nagyszerûen védekeztünk, és a kapusaink is kitettek magukért. Kár, hogy sok ziccert kihagytunk.

Pigniczki Krisztina
Jó ez az egy pont. Nagyon akartuk a győzelmet, és sokat is tettünk érte, mert mindig akadt a csapatban valaki, aki magával ragadta a többieket.

Radulovics Bojana
Még nem jöttünk ki abból a gödörből, amelybe a Slagelse ellen kerültünk, de a csapat igyekszik, és a folytatásban biztosan sikeresebb lesz.

Ana Djokics
Nagyon nehéz csata volt, amelyet megnyerhettünk volna jobb védekezésünkkel. Az aranyérem a célunk, amelyet el is fogunk érni.