Az újvárosi női bajnoki rangadó sok kiemelkedő egyénisége közül négyen különösen fontos szerepet játszottak. A Dunaújváros–Győr csata végjátékában Lovász Zsuzsa, Görbicz Anita, Ferling Bernadett és Ana Djokics kezében volt a meccs.
Miután a Dunaferr már többször is vezetett öt góllal, majd a kezdeményezést átvevő Győr fordított, és kezdett volna elhúzni, következett a hajrá. A végjátékban, döntetlen állásnál Lovász, a meccs legjobbja betalált (27–26), és ismét kapaszkodhatott az ETO az egyenlítésért. Ez Görbicznek sikerült (27–27), akinek ezen a találkozón néhány bravúros megoldását egy-két rossz passz, pontatlan lövés, kihagyott hétméteres kissé beárnyékolta.
Már csak két perc volt hátra, amikor Ferling fantasztikus gólját (28–27) örömujjongással ünnepelte a közönség, amely nagyra értékelte a hazaiak minden szép, sikeres megmozdulását, hiszen a rangadón a bajnok legyőzése volt a tét a Dunaferrnek. Mindenki a körmét rágta a teremben, mert irgalmatlan lendülettel támadott a Győr, és önfeláldozóan védekezett a Dunaújváros. Mindhiába, mert Djokics a tőle megszokott szemtelenséggel és bravúros technikával belőtte a rangadó utolsó gólját (28–28). Csakhogy még egy perc hátravolt, és ezalatt mindkét csapatnak volt esélye a két pont megszerzésére. A Győrből viszont ekkor már hiányzott Görbicz, aki az 59. percben arcsérülést szenvedett, amikor Lovásszal ütközött. A sors iróniája, de nem meglepő, hogy éppen a mérkőzés két kiemelkedő egyénisége csapott össze a végső győzelem megszerzéséért. Az ő játékuk tette igazán színessé, érdekessé és magas színvonalúvá a csatát, hiszen nem csupán gólokat lőttek, hanem többször megvillantották kivételes technikai képzettségüket, fantasztikus küzdeni tudásukat.
Az újvárosi meccs mégis a szélsők ütközeteként íródik be az NB I történetébe, hiszen a már említett Lovász (10 gól) mellett az öt találatig jutó Nagy Ivett, valamint a Győrben hat gólt szerző Vérten Orsolya és a három találatig jutó Kovacsicz Mónika is sokat tett csapatáért.
Érdekes volt, hogy a mérkőzés után mind Kovács Péter, mind Róth Kálmán edző elégedett volt együttese teljesítményével és az egy ponttal, holott azt gondolná az ember, hogy zsörtölődtek az elpuskázott lehetőség miatt. A végszót Róth Kálmán mondta ki: „Miután a Cornexi legyőzte a Fradit, a rájátszás éremcsatái teljesen nyíltak lettek, vagyis még bármi megtörténhet.”