Pálinger Kati: Már tavaly is korrekt ajánlattal keresett meg Vanyus Attila, és akkor is elgondolkodtam a hazatérésen. Az köztudott, hogy akkor elég komoly problémám volt az FC Koppenhágával és a Ljubljana volt akkor az a klub, amely fel tudta vállalni, hogy küzd értem, így végül odaszerződtem. Idén újra átbeszéltük a dolgokat és úgy döntöttem, hogy hazajövök. Természetesen nagyon várom a következő szezont, ki vagyok éhezve a sikerre, a meccsekre.

Amikor kiderült, hogy távozol Ljubljanából, akkor még Spanyolországot emlegették veled kapcsolatban. Azon kívül, hogy hazajöhettél, mi döntött még az ETO mellett?
Kati:
Azért az nagyon nagy dolog, hogy szó szerint itthon játszhatom újra. Itt nőttem fel, itt az édesanyám, a családom, ide köt minden. Ez volt a legfontosabb szempont illetve az, hogy még sok-sok aranyérmet szeretnék nyerni, és ehhez adott itt minden.

Visszajöttél egy háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres bajnok és BL-elődöntős csapathoz. Veled az előrelépést csak egy BL-döntő illetve BL-győzelem lenne.
Kati:
Mindig olyan csapatokban játszottam, ahol az aranyérem volt a tét. Mindenben, amiben elindulunk, nyerni szeretnénk. Akár az ETO-val, akár a magyar válogatottal. Adott a cél. Dolgozni fogunk és mindent megteszünk a sikerért.

Az olimpia közelsége szerepet játszott abban, hogy hazajöttél és nem mondjuk Spanyolországba mentél?
Kati:
Természetesen. Tavaly - leszámítva a válogatott találkozókat - nyolc komoly BL-meccset játszottam. Ez nagyon kevés. Itthon sokkal jobban tudok készülni. Fontos, hogy több meccs lesz. Nem lesz az gond, hogy Herr Orsival lesz harminc tétmeccsünk. Jót fog tenni ez nekem is.

A Dunaferr játékosként meglehetősen feszült volt a viszonyod a győri szurkolókkal…
Kati: Én azt mondom, hogy ez természetes. Magyarországon ez így mûködik. A szurkolók ugyanúgy küzdenek a csapatukért, igyekeznek neki minden támogatást megadni. Én semmi olyat nem tettem - én úgy érzem - amiért elnézést kellene kérnem, de mégis ha olyan valakit bántottam meg - bármilyen tettemmel - aki engem nem bántott meg, akkor attól elnézést kérek, de a teljesítményemmel megpróbálom bebizonyítani, hogy mindig a győzelemért küzdök. Bárhol játszom, az adott klub céljaiért, címerért küzdök, ahogy ezt tenni fogom a jövőben a Győri ETO-ért is.