Vasárnap délután kiderült, hogy több, mint pletyka, amiről a jól értesültek már napok óta suttogtak. Egy órával az Audi ETO–Cornexi mérkőzés kezdete előtt Vanyus Attila ügyvezető elnök fontos bejelentést tett.
„Örömmel jelenthetem, hogy saját nevelésû világhírû kapusunk, Pálinger Katalin hazatért, a százkilencvenszeres válogatott klasszis kétéves szerződést írt alá egyesületünkhöz – mondta a sportvezető. – Az ő érkezésével nemcsak csapatunk erősödött, hanem a fontos olimpiai kvalifikációra készülő válogatottunk is gazdagodott egy immár hazai klubban szereplő kapussal.”
Pálinger Katalin 2000-ben hagyta el a győri csapatot, ekkor Dunaújvárosba szerződött, ahol öt évet töltött. Később egy évig Dániában az FC Köbenhavn játékosa volt, míg a jelenleg zajló szezonban Szlovéniában, a Krim Ljubljana együttesében szerepelt. Bár spanyol ajánlatai is voltak, a nyáron hazatér, és nevelőedzője, Róth Kálmán irányításával kézilabdázik.
„Hétévi távollét után örömmel térek vissza nevelőegyesületemhez – mondta a válogatott kapus. – Engem minden Győrhöz köt. Itt éltem le életem jelentős részét, itt nevelkedtem, s váltam elismert sportolóvá. Tudom, hogy jó közösségbe kerülök, és úgy érzem, teljesítményemmel hozzá tudom segíteni régi-új klubomat terveinek megvalósításához. Nagyon korrektek voltak a Krim vezetői, hozzájárultak az eredetileg egy plusz egy évre szóló szerződésem felbontásához. Megértették, hogy győri vagyok, minden ehhez a városhoz köt, és örömmel térek vissza.”
Pálinger az idény hátralevő részében még a Ljubljanában szerepel, az ETO-nál július 4-én kezdi el a felkészülést az új szezonra. A ceremónia végén Pálinger Katalin átvette a klubtól a vadonatúj, 16-os számú, PÁLINGER feliratú mezt.

Hengereltek a hazaiak
A meccsen villámrajtot vett a Győr. A vendégeken a kapuscsere sem segített, mert a remekül védekező Audi ETO lerohanásokból szerezte góljait. A 24. percben tízgólosra nőtt a különbség, eldőlt a találkozó. A második félidőben Görbicz Anita már a kispadról figyelte társait – csak két büntető erejéig lépett pályára –, ám vezére nélkül is jól játszott a hazai együttes. A küszködő Cornexi nem bírt a stabil hazai védelemmel, s Herr Orsolya is remekül védett, így egyre nőtt a különbség. Végül a hatalmas iramot diktáló címvédő 13 góllal nyert, s átvette a vezetést a rájátszásban.