A Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatában mindenki játékra jelentkezett, bár négy olyan játékosa is volt az együttesnek, akik a héten ilyen vagy olyan okok miatt nem tudtak a társasággal edzeni. Hiába, ez a csapat nagyon együtt van, ezt jelzi, hogy mindenki játszani akart. De az biztos, nehéz feladat várt rájuk a legjobb magyar együttes otthonában, hiszen a Győrben még a kispadra is jutott játékos valamelyik nemzet válogatottjából.
- Elvileg mi vagyunk az esélyesek, de történtek már meglepetések, elég csak Székesfehérvárig mennünk... Az első perctől játszani, hajtani kell, hogy az esélyből valóság legyen. Mindenképpen be kell gyûjteni a pontokat - jelentette ki a kezdés előtt a hazaiak mestere, Róth Kálmán.
- Ez a találkozó jó lehetőség arra, hogy bebizonyítsuk, jó csapatunk van nekünk is. Szeretnénk arra kényszeríteni a vendéglátóinkat, hogy izzadjanak meg a győzelemért - vélte a másik oldalon Vura József, a fehérváriak szakvezetője, aki hazaérkezett a folyók városába, hiszen a mostani vendéglátónál szerzett nevet magának edzőként.
Mire felocsúdhattak volna a cornexisek, 3 perc alatt már három gólt kaptak. Tekintélyt parancsolóan védekezett a házigazda, Szrnka lőtte át először a védőfalukat. Görbicz tarthatatlannak bizonyult, így duplázódott a fehérváriak hátránya. Bár igyekeztek a vendégek, de nem bírtak a nagy kedvvel játszó házigazdával, így a játékrész felénél időt kért Vura József. Nem nyugodtak meg a látogatók, igaz, a remekül robogó Audi KC nem is hagyott nyugtot nekik. Ha lehetőséghez jutott a Cornexi-Alcoa-HSB Holding, akkor meg Herr tette a dolgát a győriek közmegelégedésére. Görbicz mellett Gogirla és Vérten jeleskedett a gólok gyártásában, így a bajnoki címvédő jelentősen eltávolodott a félidő végére a dobogóra igyekvő vendégektől.
Térfélcsere után egy perc sem telt el, és máris kettővel terhelte vendégét a házigazda, úgy, hogy Görbicz a kispadon üldögélt, és csak büntetőt lőni lépett a pályára a folytatásban. Nem volt szerencsés, hogy a 40. percben már 13 góllal vezetett a Győr. A Fejérből jött alakulat kezdeményezéseit könnyedén hárította a bajnokjelölt, míg a másik kapu előtt gyors játékukkal zilálták szét az ellen védőfalát. Nem csökkent a különbség, pedig 5 cserejátékossal játszott az Audi ETO. Kissé kiengedett az otthon játszó. Fájdalmas ezt kimondani, de igaz: ezen a napon így sem volt egy súlycsoportban a két együttes, ezt mutatta, hogy már 15 egységgel is vezetett a Győri ETO KC. Vura József várakozása nem teljesült, nem tudták megizzasztani ellenfelü-ket, míg Róth Kálmán tanítványai valóra váltották esélyüket. Könnyedén. Kár, de a csapat most már koncentráljon a következő feladatra, van lehetőség javítani.