Bár az alapszakaszban az FTC végzett az élen, rögtön a rájátszás első fordulójában eltûnt a pontelőnyük a fővárosiaknak, miután Németh András együttese kikapott a Cornexitől, míg a címvédő győriek döntetlent játszottak Dunaújvárosban. Legutóbb mindkét gárda magabiztosan nyerte hazai mérkőzését, így az Audi-ETO és a Fradi is hat-hat ponttal áll a két hárompontos gárda előtt.
A két csapat ezt megelőző két összecsapását a győri zöld-fehérek nyerték. Az alapszakaszbeli meccsnek sok jelentősége már nem volt – a győriek azért magabiztosan, tíz góllal győztek –, ám a Magyar Kupában az aranyérem volt a tét. Ezt a csatát is Görbiczék nyerték, vagyis sikerélménnyel a hátuk mögött várhatják első számú riválisukat.
„Fontos meccs lesz, melyen mindenképpen csak a győzelem az elfogadható – kezdte Róth Kálmán, a győriek trénere. – Természetesen a célunk az, hogy a hátralévő négy meccsünket megnyerjük, ez lenne ugyanis a címvédés szempontjából a legtisztább. Előfordulhat azonban olyan szituáció is, hogy a végén az egymás elleni eredmény dönt. Ezért egyáltalán nem mindegy, mekkora különbséggel tudunk nyerni. Tulajdonképpen minden gól duplán számíthat."
Róth Kálmán ugyan a hétvégi Cornexi elleni meccsen hiányolta a frissességet játékosaiból, a csapat magabiztosnak tûnt, s remekül is játszott.
„A mérkőzés nagy részében jól mûködött újra a védekezésünk. Remélem, a Fradi ellen is hasonlóan mûködik majd a "hátsó alakzat", mert így lehet lehetőségünk a gyors indulásokra s a lerohanásos játékra. A lányokon azt látom, hogy mindenre elszántak, de ez ebben a helyzetben érthető is. A cél eléréséhez elengedhetetlen az ilyen hozzáállás" – folytatta Róth Kálmán.
A győri szakvezető hozzátette: ellenfeléből annyit készült, amennyi szakmailag indokolt. „Ismerjük a Fradit, tudjuk, mire képesek. Sok meglepetésre nem lehet számítani tőlük. Azokkal a pletykákkal, hírekkel, melyeket a fővárosiakról az elmúlt időszakban hallani lehet, nem foglalkozunk, hiszen nem ez a dolgunk. Felkészültünk viszont mindenre ellenfelünkből, s bízom benne, hogy a pályán ebből minél többet vissza tudnak adni a játékosok" – nyilatkozta a szakvezető, aki szerencsére minden játékosára számíthat.