Két forduló után kettészakadni látszik a mezőny. A két hatpontos gárda, a BL-elődöntős Győri Audi ETO és a KEKelődöntős Budapest Bank-FTC lépéselőnyt szerzett az őket követő, eddig három-három pontot gyûjtő Dunaferr NK-val és Cornexivel szemben. Az eddigi eredmények azt sejtetik, hogy az elsőségért folyó csata – az előző évadhoz hasonlóan – ezúttal is a győri és a ferencvárosi lányok között dőlhet el.
A bajnokság alapszakaszát a Fradi nyerte meg, és egypontos fórral vághatott neki a rájátszásnak. Az első fordulóban Székesfehérvárott elszenvedett vereségével (30–29) azonban el is veszítette előnyét, miután a Győr döntetlent (28–28) ért el Újvárosban.
Mindkét együttes érdekelt volt a Magyar Kupa négyes döntőjében, a Syma-csarnokban rendezett finálét is egymás ellen vívták. Ezt az erősebb és bővebb játékoskeretû ETO 35–28-ra megnyerte. A győri lányok célja, hogy a kupához hasonlóan a bajnoki címet is megszerezzék, mégpedig sorozatban harmadszor. Ugyanakkor a szerényebb terveket szövögető Fradi mindent megtesz ez ellen.
Utóbbinál úgy tûnt, elcsitultak azok a hullámok, amelyeket Németh András edző, valamint Kirsner Erika és Tóth Tímea Hypóba szerződése keltett. Közben a háttérben is szorgoskodnak az FTC vezetői, hiszen a következő évadra új tréner (Zsiga Gyula?) irányításával kell majd friss, átalakított együttest építeniük. Az új lányok elcsábítása nem egyszerû feladat, ez most is Maglódi Lajos igazgató dolga, aki egyelőre nem mond semmit a jelöltekről, hiszen még nem egyezett meg velük.
„A héten nem történt semmi rendkívüli, nyugodtan tudtunk készülni a pénteki győri rangadóra” – mondta Németh András, aki hozzáfûzte: a Győr az esélyesebb, így lelki teher nélkül várják a meccset. Ha meg tudnák ismételni a Dunaferr elleni játékukat, remek csatát vívhatnak a címvédővel.