Győri Seat ETO FKC – Erste Békési FKC  28 - 26 (14 - 9)

Győr, 600 néző. Vezette: Bujdosó-Tomecskó
ETO: MAJERI – Szalafai 3, Schuch 3, SZÉLES 4, Nagy T. 3, DÉNES 4(2), PÁLOS 6
Csere: HOFFMANN (kapus), SZABÓ A. 5, Miss
Edzők: Tóth László, Deáki István
Békés: SZIKORA – Djuricin, Oláh 4, Trivkovic 1, Himer 2(1), Dr. Czina 2, VARGA P. 6
Csere: Ardeleán (kapus), Jurko 1, Kopcsák, Kocsis 1, GILAN 4, SZATMÁRI 5
Edző: Bakó Botond

Hétméteresek: 3/2 illetve 2/1
Kiállítások: 8 illetve 14 perc

Az ETO-ból ezúttal is hiányzott Bognár Róbert, míg a vendégek legerősebb összeállításukban léptek pályára. A győriek villámrajtot vettek. 2-1-es vendégvezetés után zsinórban nyolc gólt lőttek a zöld-fehérek, köszönhetően remek védekezésüknek és Majeri bravúrjainak. A megszerzett labdákkal gyorsan indultak a hazaiak és Pálos, Széles valamint Szalafai nem nagyon hibázott. Bakó Botond időkérése után magához tért a Békés és egy kicsit közelebb került a Győrhöz, de az első játékrész végén így is öt gólos volt a Seat ETO előnye, mert Majeri megfogta Oláh időntúli hetesét.
A fordulás után negyedóráig nem változott a játék képe, de ekkor elkezdtek fáradni a kevés cserével rendelkező hazaiak, amit a rutinos békésiek kihasználtak. Már csak egy góllal „ment” az ETO, amikor az addig remeklő Szatmári labdát csent, de ziccerét Hoffmann hatalmas bravúrral hárította. Ez újabb lökést adott a Rába partiaknak, akik ismét megléptek négy góllal, eldöntve a találkozót. Összesítésben most 1-1 az állás, a mindent eldöntő összecsapást szerdán Békésen rendezik.

Deáki István: Az elején sikerült meglépnünk, de felzárkózott a Békés. A srácok azonban mindenképpen nyerni akartak és ez erőt adott nekik. Szerdán 50% esélyünk van a továbbjutásra és mindent meg is fogunk tenni érte.