A vendégegyüttes meglehetősen sok hibával kezdte a mérkőzést, a házigazdák gyors támadások végén előnyt szereztek. A békésiek nehezen vették fel a ritmust, továbbra is nagy hibaszázalékkal kézilabdáztak. A szünetig nem is tudtak közel férkőzni ellenfelükhöz és ötgólos hátrányból várták a második felvonást.
A pihenőt követően némileg feljavult a Békés védőmunkája, mi több, támadásban az átlövők is egyre többször jeleskedtek. A játékrész derekán Bakó Botond csapata szépen fokozatosan felzárkózott, az egyenlítésre is esély nyílt, de 22-21-nél ziccert hibáztak. Innentől kezdve újra a győriek vették át a kezdeményezést és tulajdonképpen már hét perccel a dudaszó előtt eldőlt a mérkőzés. A hazaiak négy góllal vezettek, s a hajrában a békésiek hiába indítottak többször is sikeres attakot, a fiatal kisalföldi társulat gondosan megőrizte minimális előnyét.
A győriek szikrázóan kemény ütközet végén szerezték meg a győzelmet, a nagyon hajtó, de a szokásosnál több bakit elkövető Békés ellen. A mindent eldöntő harmadik mérkőzést szerdán 18 órai kezdettel rendezik Békésen.
Bakó Botond: Küzdelmes mérkőzésen veszítettünk. Az első félidőben mutatott gyenge teljesítményünk miatt kaptunk ki.