Arra voltunk kíváncsiak, hogy a jelenről és a jövőről miként vélekedik a klub meghatározó emberei közül Vanyus Attila elnök, Róth Kálmán vezetőedző, Görbicz Anita csapatkapitány és Herr Orsolya, a válogatott kapusa. Abban valamennyien egyetértettek, hogy az aranyérem sorsa saját kezükben van, s a bajnokság megnyerése felé pénteken a Cornexi-Alcoa ellen tehet egy igazán nagy lépést a győri gárda.
„Nagyon együtt van a társaság, a hangulat kiváló. Tisztában vagyunk a meccs jelentőségével. Az alapszakaszban valóban kikaptunk Fehérváron, igaz, ezzel legalább izgalmas lett a bajnokság... A viccet félretéve, most nem teszünk ilyen szívességet riválisainknak" – mondta Görbicz Anita.
Róth Kálmán vezetőedző is nagyon bízik játékosaiban: „A Slagelse elleni BL-elődöntőn a csapat szerencsére gyorsan túltette magát, hamar kijött a gödörből, s egyre jobb formát mutat. Ennek remélem, pénteken meg is lesz az eredménye."

A játékosok örülnek Pálingernek
Az aranyért vívott harc mellett a szurkolókat élénken foglalkoztatja a jövő évi keret kialakítása is. Az már köztudott, a klub hivatalosan bejelentette, hogy Pálinger Katalin visszatér Győrbe. A szurkolók közül vannak, akiknek ez nem tetszik, s véleményüknek különböző internetes fórumokon is hangot adtak.
Görbicz Anita: „Remek szurkolótáborunk van, a világon az egyik legjobb. Csak annyit mondhatok, hogy mi, játékosok örülünk annak, hogy Kati ide igazol. Egyet ígérhetek, ahogyan eddig, úgy ezután is mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget."
Herr Orsolya nem érzi úgy, hogy a vetélytárs érkezésével csökkenne az esélye a szereplésre: „Eddig is nagyon meg kellett küzdeni a csapatba kerülésért. Katival a válogatottban többször voltunk együtt, s mondhatom, nagyszerû volt vele együtt dolgozni."

Nincsenek bérelt helyek
Róth Kálmán ezzel kapcsolatban annyit mondott: „Nagyon fel kell kötnie a nadrágot Pálingernek, ha be akar kerülni a csapatba. Orsival együtt úgy vélem, nagyszerûen megoldják majd a feladatot. Nem Herr helyére hozzuk Katit, hanem azért, hogy egy kis terhet levegyünk a válláról. Az sem mellékes, hogy a magyar kézilabda érdeke is az, hogy Pálinger idehaza védjen, s ha már így van, lehetőleg ne az egyik riválisunknál."
Vanyus Attila ehhez annyit fûzött hozzá: „Közel sem kerül nekünk annyiba Kati, mint azt sokan gondolják. Több szponzor is jelentkezett azóta, hogy az ő érkezését bejelentettük, sőt, az olimpiai bizottságtól is kapunk pluszpénzeket, mivel Pálinger a válogatott tagja, s jó esély van arra, hogy a pekingi ötkarikás játékokon – ha kijut a csapat – ő legyen a magyar csapat egyik kapusa. Azt csak halkan jegyzem meg, remélhetőleg a másik Herr Orsi lesz."

Új emberek a széleken
Az sem titok már Győrött, hogy a jobbszélről távozik Bódi Bernadett és Kovacsicz Mónika, a bal oldalról pedig Juhász Gabriella. Előbbi posztra a Ferencváros szlovák válogatott játékosa, Katarina Mraviková érkezik, a másikon marad Vérten Orsolya. Mindkét szélső cseréje saját nevelésû fiatal lehet.
Róth Kálmán: „Sokan féltik a csapatot, hogy egy-egy szélsővel nem lehet nekivágni az elénk tûzött komoly céloknak. Ugyanakkor azt sokan elfelejtik, hogy azok a játékosok, akik távoznak, annak idején ugyanúgy ismeretlenek voltak, mint akik most a helyükre lépnek. Bizonyos szempontból érthető, hogy például egy Juhász Gabit az ő korában nem elégíti ki az a kevés lehetőség, amit kap. Az a mi munkánk elismerése, hogy tulajdonképpen másodhegedûsként is be tudtak kerülni a válogatottba."
Vanyus Attila szerint inkább az a ritka, hogy ezeken a posztokon két klasszis szerepeljen: „Erről csak azt tudom mondani, hogy a legnagyobb szakértők sem biztos, hogy megmondják egyből, ki a Slagelsében a második számú szélső. Pedig ott több pénz van, s ők számítanak a világ talán legjobb csapatának."