Lechner Ferenc két évvel ezelőtt kezdte el munkáját a Kovászna megyei csapatnál. A korábban a Brassói Dinamo ifjúsági együttesénél dolgozó tréner érkezése nagy változásokat hozott a CSM-nél. A szakembert öt tehetséges fiatal kísérte el egykori csapatától Sepsiszentgyörgyre, valamint a Brassói Rulmentul is kölcsönzött játékosokat, így szinte teljesen kicserélődött a játékoskeret.
A klubvezetés két évvel ezelőtt hároméves időszakot határozott meg a csapatépítésre, amelynek végén feljutást várt az együttestől. A gárda azonban túlszárnyalta az elvárásokat, és már két év után megfelelt a hosszabb távú terveknek.
„Két évvel ezelőtt a szabályzat által megszabott minimális átlagéletkor alatt voltak a játékosok, ezért a zöld asztalnál elvesztettük mérkőzéseinket, de mindig kiálltunk, hogy összeszokjon a csapat” – beszélt a kezdetekről Lechner Ferenc.
Az első idényt jól sikerült nyári felkészülés követte, és a 2006–2007-es szezon első mérkőzése után – amikor idegenben győzték le a nagy rivális Piatra Neamtot – már a feljutás lehetőségéről kezdtek beszélni a sepsiszentgyörgyi csapatnál. Ez a hétvégi utolsó fordulóban meg is valósult.
„Nagy a lányok önbizalma, mindannyian nagyon örülünk a sikernek, de csak most jön a neheze” – fogalmazott Lechner Ferenc.
Szerinte a jelenlegi játékoskerettel is meg tudnának előzni három-négy csapatot a Nemzeti Ligában, ám szükség van az erősítésre. A vezetőedző elképzelése szerint az idény első felében mintegy 500 ezer lejes költségvetésre lenne szükség a megfelelő szerepléshez.
A CSM a Fekete-tenger partján kezdi a nyári felkészülést, majd Sugásfürdőn készül az élvonalra. Augusztusban a magyarországi Tápiószentmártonon edzőtáboroznak a kézilabdás lányok. A felkészülés legrangosabb felkészülési meccsét Csíkszeredában játsszák Lechner Ferenc tanítványai: a tervek szerint augusztus 5-én a Győri ETO KC-val mérik össze erejüket.