A lehető legrosszabbkor nem sikerült visszavágni az FTC-nek, hiszen a győri mérkőzés után a rájátszásból a Cornexi elleni hazai találkozó van csak vissza. Rövidesen tehát kiderül, hogy szerez-e bajnoki érmet a dunaújvárosi együttes, vagy sem. Ez utóbbi pedig már nagyon régen esett meg a csapattal.
Dehát mi okozhatta azt a nagyon rossz első félidőt a Fradi elleni találkozón?
- Keressük az okokat, de nem találjuk - nyilatkozta Kovács Péter szakvezető. - Kértem is a játékosokat, segítsenek kinyomozni. De ők sem értik az egészet. Jó játék a Győr ellen, alapos zakó a Fradinál, bravúr Fehérváron és megint betli a Fradi ellen. Ez a nagy ingadozás pedig megmagyarázhatatlan. A borzasztó az, hogy ennek külső jelét nem látjuk a mérkőzés előtt, teljesen kiszámíthatatlan. Most is azt teljesítette a Fradi, amit vártunk, s amit alaposan kielemeztünk. Ám hiába készültünk fel belőlük, a meccs első félidejében rettenetes hibákat követtünk el.

- Ez azután a második félidőben megváltozott. De már késve...
- Szünet után mintha kicserélték volna a játékosokat. Ám összességében az átlövők produkciója igen gyengére sikeredett. De nemcsak az övék. Nem volt egy játékos sem, aki egyéniségként támpont lehetett volna a játékban. Hiányzott a vezér.

- Ráadásul Paula Ungureanu kapus hamar meg is sérült...
- Szerencsére nincs agyrázkódása. Már nem fáj a feje. A mûtött térde és a hátizma viszont igen. Szerdáig nem is edzett. A vasárnapi győri játéka teljesen bizonytalan. De nem is erőltetem. Az utolsó mérkőzésre, a Cornexi ellen legyen kész a játékra.

- Fontosabb tehát a fehérváriak elleni hazai találkozó?
- Egyértelmûen. A győri meccs a végső helyezésünket nem befolyásolja, de az önbecsülésünket igen. A bajnok ellen tisztes helytállás kell hogy legyen a cél. Nem mi vagyunk az esélyesek, ráadásul vereségük után kutyaszorítóba kerültek. Gondunkat növeli, hogy nem játszhat ismét a Győr ellen Mörtel Renáta, Laluska Eszter pedig gyomorbántalmakkal kínlódik, és ugye Ungureanu... Ám azt megkövetelem, hogy ne játsszunk alárendelt szerepet vasárnap Győrben. Nem kezdőkből áll a Dunaferr, tehát elfogadhatatlan az a teljesítményünk, amit az FTC ellen az első félidőben nyújtottunk. Játékosként, edzőként sem éreztem magam olyan tehetetlennek, mint ebben a harminc percben.

Pigniczki Krisztina sem tudja elképzelni, hogy ne szerezzen a csapata érmet ebben a bajnokságban.
- A vasárnap találkozón nem mi vagyunk az esélyesek Győrben, de igyekszünk nagyon megnehezíteni a bajnok dolgát. Hajtani fogunk, ezt ígérhetem. Itthon pedig magabiztosan győznünk kell a Cornexi ellen.