A győriek számára nagy volt a mérkőzés tétje, hiszen nyerniük kellett ahhoz, hogy továbbra is a Ferencváros előtt maradjanak a bajnoki tabellán, és úgy várhassák a rájátszás utolsó fordulóját.
Ennek megfelelően kezdtek Görbicz Anitáék, hiszen már az elején magukhoz ragadták a vezetést, és a mérkőzés első három találatát a hazaiak szerezték – ebből kettőt szerzett a válogatott irányítója. Ráadásul ekkor még csak két perce ment a találkozó.
Róth Kálmán csapata tartotta is ezután a kettő-négygólos előnyét, keményen, kiválóan védekezett és a megszerzett labdákkal igyekezett gyors ellentámadásokat vezetni.
A tizenkilencedik perchez érve Djokics góljával már hét volt a különbség a két csapat között, így Kovács Péternek, a dunaújvárosiak trénerének nem volt más lehetősége, időt kellett kérnie.
Igaz ezután gyors két gólt dobott a Ferling, de a szünetre így is megmaradt öt gól a hazaiak előnyéből, köszönhetően a Győr által diktált nagy iramnak és a vendégek pontatlan játékának.
A Dunaferr megnyitotta a védekezését és ez ellen egy ideig a Győr nem találta meg az ellenszert. Aztán belelendültek a győriek és magabiztos játékkal fölényes győzelmet arattak.
A hazaiak a két pontnak köszönhetően tíznél járnak a bajnokságban, ugyanúgy, mint az alapszakaszgyőztes Ferencváros, így az utolsó fordulóban, egy hét múlva a két csapat a Népligetben küzdhet meg a bajnoki aranyért.