A „zöld-fehér aranyrangadóra” Németh András - a bajnoki évre tervezett eredményeket már alaposan túlteljesítő - csapata nyugodtabban készülhetett, míg Róth Kálmán lányait a kötelező címvédés terhe nyomta. A kérdés tehát adott volt, hogy a Hypo-hoz távozó Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika búcsúmeccse bearanyozódik-e, vagy az összességében nagyobb játékerőt képviselő Győri Audi ETO ismét bajnokként ünnepelhet?
Rendesen bekezdett a Győr és Görbicz két góljával meg is ugrott, de Pastrovics remek védései kíséretében a Fradi öt perc alatt fordított (5.p.- 4:3). Nagy iram, hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzés ezen szakaszát, melyben mindkét együttes hatos fallal védekezett és az átlövőkkel mélységbeli kilépésekkel ütköztek. Fej-fej mellett mentek a csapatok és az egyik oldalon győri technikai hibák, míg a másikon az elhibázott, labdaszerzésre irányuló kísérletek hátráltatták az elszakadást  (15.p.- 8:9).
Görbicz villogott az ETO-ban, majd Németh Helga vitt új színt a ferencvárosi támadójátékba. Nyitott védekezésre (3-2-1) tért át a Győr, majd az emberelőnyben az FTC 5+1-es vegyes védekezés keretében Görbicz Anitát próbálta kivenni a játékból. A rohanó játék sok hibát hozott magával, így a kihagyó védelmek miatt sok gól esett és a félidő záró találatát egy rossz védőkilépést követően Bradeanu betörésgóllal jegyezte (30.p.- 17:18).
Tóth átlövése talált célba a második játékrész kezdetén, majd az utoljára pályára lépő Radulovics állíttatta ki magáról Kirsnert. Herr bravúrjai és Kovacsicz kontrái az egyik oldalon, míg Szucsánszki átlövés góljai a másikon jelentettek új és új színfoltokat a remek iram és nagy küzdelem közepette (36.p.- 21:21). Hatos falról ismét 3-2-1-re nyitotta ki védekezését a Győr és Zácsik, majd Németh labdaeladását kihasználva kezdett ellépni ellenfelétől. Pontatlanok voltak a ferencvárosi támadások és Görbicz parádésan vezényelte az ETO csapatát, amely tetemes előnyre tett szert (43.p.- 23:29).
A fáradtság jelei mutatkoztak a rövidebb cserepaddal rendelkező FTC-n , miközben gyorsabb, hatékonyabb volt a Győr. Németh András keményebb, pontosabb védekezésre sarkallta tanítványait és ez eredményhez is vezetett, mert besétált a labdacsapdákba a vendég csapat és sorban adta el a labdákat. Ki tudja honnan szerzett energiákkal lábra kapott a Fradi és Uhrakova, Tóth, Kirsner szárnyalását követően visszajött a meccsbe (53.p.- 32:33). Hatalmas hajrát kezdett a Fradi és a végjátékban Mraviková kitûnő teljesítményével a maga javára fordította a mérkőzést. A döntő utolsó gólját Görbicz hetesből szerezte, de ez csak szépségtapaszt jelentett a címvédő számára (60.p.- 37:36).
A 2006/07-es bajnoki címet a Budapest Bank-FTC nyerte megfosztva a Győri Audi ETO KC együttesét az újabb elsőségtől. Diadalmaskodott a Fradi szív és Németh András mestert búcsúzóul aranyéremmel ajándékozták meg „Aranylányai”. Szinte lekopírozódott a férfi finálé végeredménye - ahol szintén a nagyon motivált, de összességében kisebb játékerőt képviselő csapat (Pick Szeged) követett el trónfosztást - most a nők esetében is , ahol az FTC diadalmaskodott az esélyesebb Győr ellenében.