A mérkőzés előtt Dámosy Zsolt, a Ferencváros elnöke búcsúztatta el a szezon végén távozó Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika hármast, akik a következő évtől az osztrák Hypo együttesénél folytatják pályafutásukat.
A találkozó két gyors Görbicz-találattal indult, majd kevéssel ezután már ferencvárosi vezetésnek örülhettek a hazai szurkolók. Mindkét oldalon sok hiba csúszott a védekezésbe, és ezáltal többször is kiszolgáltatott helyzetbe kerültek a kapusok. A végig kiélezett, és számtalan gólt hozó első harminc percben felváltva vezettek a csapatok, azonban kevéssel a vége előtt Bradeanu góljának köszönhetően a győriek vezetésével ért véget az első félidő (17-18).
A második játékrész úgy kezdődött, ahogyan a két együttes korábbi két összecsapása. A fővárosiak fáradni látszottak, míg a vendégek ezt kihasználva ebben az időszakban hatgólos előnyre tettek szert Görbicz találatával (23-29), és ekkor már mindenki elkönyvelte a végső sikert. A címvédés azonban nem sikerült a dunántúliaknak, mert Kirsnerék hihetetlen hajrával, utolsó tartalékaikat mozgósítva fordítottak, így egygólos győzelmükkel bajnokként intettek búcsút a Ferencvárosnak (37-36).