A két együttes támadásban egyaránt jól teljesített, de a védekezés egyik oldalon sem volt tökéletes. Ennek köszönhetően egymás után potyogtak a gólok. Az ETO-ban Görbicz és Bradeanu is ellenállhatatlanul játszott, szélről pedig Kovacsicz vitézkedett. A roppant kiélezett találkozón a félidőre egy gólos előnyt sikerült szereznie a vendégeknek (17-18).
A második játékrészben ritmust váltott Róth Kálmán csapata. Összeállt a védekezés, a kapuban pedig Herr védett több labdát is. A győriek öt góllal léptek meg, és ezt jó ideig sikerült is tartani. Az FTC azonban nem adta fel, és megkezdte a felzárkózást. Időközben Görbicz szebbnél szebb góljaival átlépte a tíz találatot is. A végére 13-ig jutott.
A hajrára ismét szoros lett a mérkőzés, a döntetlen azonban még az ETO számára jelentett volna bajnoki aranyérmet. Ekkor azonban egy eladott labda, illetve egy meg nem adott gól juttatta előnyhöz a hazaiakat. A végén az egyenlítésért támadhatott a Győr. A lefújás előtt pár másodperccel Dokic szorongatott helyzetből lőtt. A labda a kapufára vágódott, a szorongatott helyzetet pedig nem követte hétméteres, így az FTC megnyerte a bajnokságot (37-36).
Bár a bajnoki aranyérem ezúttal nem sikerült, a városháza elé mégis szép számban ellátogattak a szurkolók. Amikor a csapat megérkezett a térre, taps fogadta őket. Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a csapat tagjait, és gratulált az ezüstérmes játékosoknak. Elmondta, tudja mit éreznek most a lányok, akik azért szomorúak, mert győzni akartak, de ez most nem sikerült.
Hozzátette, szomorkodni azonban nem kell, hiszen az ETO az idén bejutott Európa négy legjobb csapata közé, megnyerte a Magyar Kupát, és ezüstérmet szerzett a bajnokságban, amiért nagyon büszkék lehetünk rájuk. Borkai Zsolt kifejtette, a lányok sok örömet szereztek már a városnak, amiért köszönettel tartozunk nekik. Azt kívánta, hogy a mai vereséget minél hamarabb felejtsék el, pihenjenek, és a következő szezonnak újult erővel vágjanak majd neki, mert a győrieknek nagy szüksége van erre a kiváló csapatra!
A köszöntő után a polgármester egy-egy virágcsokorral köszönte meg a játékosoknak és a vezetőknek az egész éves teljesítményüket.
A csapat nevében Vanyus Attila klubelnök szólt néhány szót. Köszönetet mondott a szurkolóknak, hogy a vereség ellenére is eljöttek, és kitartanak a csapat mellett. Köszönetet mondott az egész éves fantasztikus szurkolásért, és köszönetet mondott a városvezetésnek, a polgármesternek, a sportigazgatóságnak és a szponzoroknak a támogatásukért.
A köszöntők után a lányokat tapssal búcsúztatták a megjelent szurkolók.