Drámai csatában dőlt el a női kézilabda-bajnokságban az első hely sorsa, hiszen a mindent eldöntő mérkőzésen az FTC 37-36-ra győzte le a címvédő ETO-t.
A Ferencváros együttese a következő szezonra jelentősen átalakul, ugyanis Németh András vezetőedző mellett több kulcsember is távozik a Népligetből.
- Nem tagadom, szerencsénk is volt a hajrában - mondta a szakvezető. - De az is tény, hogy egy meccsen még segíthet a szerencse a csapatnak, de egy egész bajnokságban csak ez kevés lenne. Azt gondolom, a mai mérkőzésen megdolgoztunk a szerencséért.
- Volt olyan periódus, amikor nagy hátrányban voltunk, de sikerült rendezni a védekezésünket és támadásban is eredményesebbek voltunk. Egész évben azért dolgoztunk, hogy egy ilyen meccset hozzunk Budapestre, örülök, hogy meg is tudtuk nyerni. A Győr erősebb csapat, mint mi, de mi lettünk a bajnokok, így csodálatos érzésekkel búcsúzhatok a Népligettől. – mondta Németh András az FTC hivatalos honlapján.
A döntő után egyébként az a hír terjedt el, hogy Görbicz Anita – aki 13 gólt szerzett a záró összecsapáson – lemondta a válogatottságot.
Nos, a kiváló irányító a Győri ETO KC honlapján határozottan cáfolta a hírt. „Görbe” elmondta, hogy számára mindig nagyon fontos volt a válogatott, és szó sincs róla, hogy ne lépne többet pályára címeres mezben. A győri játékos nem is érti, hogy terjedhetett el ez a pletyka, ugyanis ő soha ilyet nem mondott senkinek.