És ilyen volt a folytatás is, hol ez, hol az a csapat vette át a vezetést, szóval igazán izgalmas mérkőzés alakult ki, de hát milyen is lenne egy mindent eldöntő, utolsó bajnoki meccs? Többször is meg kellett állítani a küzdelmet a szurkolók miatt, a nagy drukkolásban még az is megesett, hogy néhány néző leköpte a bírókat. Ők pedig figyelmeztették a közönséget: még egy köpködés, és lefújják a találkozót, akkor pedig a Győr a bajnok.
A második félidő közepén elhúzott a Győr (29:23), de a Ferencváros játékosai ismét képesek voltak felállni, Görbicz fantasztikus szólói ellenére egyenlíteni. Az utolsó percekben már az FTC vezetett két góllal, de Görbicz hétméterese után már csak egy volt a különbség. És az utolsó másodpercben újabb lehetőség nyílt a Győr előtt, Dokic dobott, de a labda a kapufáról pattant vissza, és 37:36-ra nyert a Ferencváros.
Németh András, az FTC edzője ezzel a meccsel búcsúzott a Fraditól, a következő szezonban Ausztriában, a Hypo csapatánál folytatja.
"A végjátékban egyértelmûen szerencsénk volt – mondta az edző az MTI-nek. – Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen szép aranyéremmel búcsúzhatok az FTC-től. Köszönöm a játékosok és a szurkolók segítségét."
Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője szerint nem a Népligetben vesztette el csapata a bajnokságot, az előző fordulókban kellett volna jobban odafigyelni.
A bronzérmet a Dunaferr szerezte meg, a Cornexi a negyedik.