De kezdjük mégis a sorsolással: a négy selejtezős „kalap” már ismert. A negyedikben lévő nyolc csapat az első körben páros meccset játszik egymással és a párharcok győztesei kerülnek végül a második, immár csoportselejtezős körbe. Ellentétben az elterjedt hírekkel, a csoportokat nem az első kalapban helyet kapó csapatok rendezik, hanem az, amelyiknek Fortuna kedvez. Magyarul: sorsolják a helyszínt. Az a csapat, amelyik előző évben nemzetközi kupát nyert, közvetlenül a „csúcskiemelt” (top seeded) csapatok mögé kerül, csak akkor nem, ha az országrangsor szerint előbbre foglalna helyet. Mindemellett az EHF „a változtatás jogát fenntartja”, tehát akkor és úgy tér el a saját kiemelési szisztémájától, amikor és ahogy akar.
A Bajnokok Ligája előző idényeiben az idegenbe utazó csapatok szállás- és étkezési költségeit a vendéglátó fedezte, ez most megváltozik. Minden költség az utazó csapatot terheli. Sőt, a szállásfoglalást is saját maguknak kell megoldani. Ez  - természetesen - az anyagilag amúgy is jóval erősebb északi (dán, norvég) csapatoknak kedvez, hiszen ugyanaz a kategóriájú szállás náluk jóval drágább, mint mondjuk Magyarországon, azaz ismét a szerényebb büdzséjû csapatoknak kell jóval többet költeniük.
Hogy tovább nehezedjen a helyzet: a hosszú oldalakon eddig mindkét végén 4,5x1 méteres helyet kellett hagyni az EHF számára, ez ebben az idényben 6x1 méteresre nő, ami azért „jó”, mert az ETO forgóreklámjainak méretei a 4,5x1 métereshez igazodtak és ez nem egyedi eset.
A második csoportkörbe – azaz a legjobb 8 közé – jutott csapatoknak újabb 3750 euró nevezési díjat kell fizetniük.
A csapatok mellé angol nyelvû kísérőket kell biztosítani, igaz, ezt az ETO eddig is megtette. Buszt legfeljebb 4 napra, azaz 96 órára kell a vendég csapat rendelkezésére bocsátani.
Interjúkat kizárólag BL-es háttér előtt lehet készíteni, azaz hiába szeretné a televízió megcsinálni a mérkőzés után az interjúkat, az csak akkor lehetséges, ha van a csapatnak mozgatható BL-háttere! Ez azért „nagyszerû”, mert eddig legalább fel lehetett állítani a sajtótájékoztatókhoz és interjúkhoz olyan nyilatkozó falat, amelyen a saját szponzorok szerepeltek, így újabb reklámlehetőség veszik el.
A „nyalánkságoknak” még nincs vége: az idegenbe utazó csapatok szurkolóinak 10%, de LEGALÁBB 200(!) jegyet kell fenntartani. Viszont az utazó csapatnak 10 nappal a meccs előtt jeleznie kell, hogy igényt tart-e rá. További 10%-ot az EHF-nek kell fenntartani vásárlásra. A 10 napos határidő itt is érvényes. (Szerkesztői megjegyzés: kíváncsi leszek melyik az a csapat, amelyik a 10 napos határidő lejárta után azt merné mondani az EHF-nek, hogy bocs, de nem szóltatok időben…) Mindemellett 50 db (a döntőre 100) VIP jegyet is fent kell tartani.