Nem volt fordulatoktól mentes az idei éve a győri férficsapatnak, hiszen három tulajdonosa is volt az ETO-nak.
Tavaly nyár elején úgy volt, hogy egy győri egyesület – Domonkos Attila vezetésével – segítő kezet nyújt a végveszélybe került együttesnek, s bár a játékoskeret kialakítása elkezdődött, mégis majdnem megszûnt a csapat. Ekkor lépett be a képbe Kovacsics Imre és a Rába Quelle fürdő, s a bajnokságban Rába Quelle-ETO-ként indultak a zöld-fehérek.
„Az eredetileg összehozott kerettel reálisnak tûnt az első nyolc hely valamelyikének megszerzése, ám menet közben azért nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy vártuk. Kezdődött Forrai sérülésével, akire aztán egész évben nem számíthattam. Majd Konkoly is bejelentette, hogy távozik, s a vezetőség a három szerb játékost is szerette volna elküldeni. Közülük Djordjevic végül maradt, de nem sokáig, mert aztán furcsa körülmények között távozott" – emlékezett vissza az első hónapok nehézségeire Tóth László vezetőedző, aki annyit hozzátett: Kovacsics Imrééknek köszönettel tartoznak, hiszen közel öt hónapig életben tartotta a szakosztályt.
Egyedül azonban nem volt képes folytatni a munkát, s ekkor lépett képbe a város vezetői közül Szijjártó Péter és a SEAT, s az új névadóval úgy fest, hosszabb távra nyugodt megoldást találhatnak az évek óta hányatott sorsú férfi kézisek.
„Sajnos a sorsolásunk sem volt túl kedvező, így az első hat meccs után csupán egy pontunk volt, igaz, azt a Dunaferr ellen szereztük. Nem játszottunk azonban rosszul a Szeged vagy a Tromos ellen sem. Az is köztudomású volt, hogy Józsa a naptári év végén távozik. Ekkor nem éreztem túl rózsásnak a helyzetünket, de ahogy a mondás tartja: bajban ismeri meg egymást az ember, s ez nálunk is beigazolódott. A világbajnokság után már az Elektromos otthonában elért döntetlen után bíztam abban, hogy sikeresek lehetünk. Döntőnek bizonyult, hogy összeállt a védekezésünk, mely nyitott, támadó szellemû volt, s ezekből sok labdát tudtunk szerezni, s könnyû gólokat lőni" – folytatta a szakvezető, aki a játékosok emberi oldalát is kiemelte.
„Óriási belső győzni akarás volt a fiúkban, s szerencsére a pénztelen időszakban sem kellett senkit sem nógatni. Annyit mondtam nekik, hogy saját magukért kell harcolniuk, mert ha esetleg mégsem oldódnak meg a gondok, nyilván azok tudnak eligazolni, akik teljesítményükkel fel tudják magukra hívni a figyelmet. Csak elismerő szavakkal tudok beszélni a csapatról, ennyire egységes, mentálisan ilyen erős társasággal még nem dolgoztam" – tette hozzá Tóth László.
Bár a keretben lesznek változások, remélhetőleg a következő szezonban is ütőképes lesz az ETO férficsapata.

Az edző értékel
Hoffmann Ákos: Kellemes meglepetést okozott. Második számú kapusból elsővé lépett előre.
Majeri Zoltán: Sokat segített. Kicsit úgy érzem, védései a kaszinóhoz hasonlítanak.
Herjeczki Balázs: Néhány éven belül sokat várhatunk a fiatal kapustehetségtől.
Szalafai Gábor: Jó és rossz meccsei is voltak. A négy év alatt kinőtte az ETO-t.
Miss Zoltán: Tökéletes kiegészítő ember volt. Felvette az élvonal ritmusát. Az isten megáldhatta volna nagyobb magassággal.
Szabó András: Az egyik legtöbbet fejlődött játékos. Szégyellje magát, hogy öt éve nem jött le hozzánk a serdülőedzésre. Ma már lehet, hogy válogatott lenne.
Harta Béla: Ha ő nincs, nem jutunk a nyolc közé. Megértette, hogy az NB I és az NB I/B között micsoda különbség van.
Nagy Tamás: Az egyik leghasznosabb játékos. Kifogástalan a védőmunkája, s támadásban is sokat segített.
Schuch Timuzsin: Dénes érkezésével teljesítménye rengeteget javult.
Dénes János: Egyből beilleszkedett a csapatba, sokat segített ő is, bár egy kicsit azért többet vártam tőle.
Józsa Dávid: Lövőereje kimagasló, távozásával azonban az összjáték sokkal jobban mûködött.
Pálos Gábor: Olyan teljesítményt nyûjtott, ami felhatalmazza arra, hogy komolyabb szintû csapatban játsszon. Bízom abban, hogy marad nálunk.
Széles László: A csapat leglelkesebb játékosa. Zavaró védekezése kimagasló. Szeretnék a csapatban sok „Széles-lelkû", akaratos, győzni tudó játékost látni.
Bognár Róbert: Védekezésben elfogadhatót nyújtott, támadásban a páros kapcsolatai a beállóssal remekül mûködtek. Góljaira nagy szükségünk volt.