13 éve a kézilabdáért
Horváth Lajos, a győri Szent-Györgyi-iskola igazgatóhelyettese és testnevelő tanára az elmúlt több mint egy évtizedes munkájáért részesült az elismerésben. Az iskola 1994-ben döntött úgy, hogy speciális kézilabdaosztályt indít.
„Ezzel tulajdonképpen bekapcsolódtunk az ETO utánpótlásképzésébe. Már a kezdetekben olyan játékosok kerültek ki az iskolából, mint Kindl Gabriella, Mehlmann Ibolya, de az iskola tanulója volt Herr Orsolya, Tatai Péter vagy az Iváncsik testvérek, Gergő és Tamás" – mondta Horváth Lajos, aki számos alkalommal irányított diákolimpia-győztes csapatot.
Legutóbb például az V. korcsoportban lett első a Szent-Györgyi együttese, s ezzel jogot szerzett a kétévente esedékes diák-világjátékokon való indulásra.

Dániai utat ér az aranyérem
„Ezt megelőzően egyszer vettünk részt ezen a seregszemlén, az élet úgy hozta, hogy rendre a Debrecen csapata végzett az élen, s ők indulhattak. Most nekünk van lehetőségünk többek között dán, francia, német csapatok ellen szerepelni. Remélhetőleg összejön az utazás, mert azt tudni kell, hogy Dániában lesz, s az iskola egyedül biztosan nem tudja fedezni a költségeket, de számítunk a támogatók segítségére. Elvégre ez mégis nagy lehetőség a gyerekek előtt" – folytatta Horváth Lajos, aki nem túl optimista a diáksport jövőjével kapcsolatosan.
„A legújabb elképzelések szerint könnyen előfordulhat, hogy megreformálják a rendszert, s ha esetleg az ötödik és a hatodik korcsoportot valóban összevonják, akkor rengeteg gyerek versenyzési lehetősége szûkül le. Akármi történik, a Szent-Györgyi továbbra is szeretné az iskolai kereteket a lehető legnagyobb mértékben kihasználni, s megmaradni a győri kézilabda-utánpótlás egyik bázisának" – tette hozzá a testnevelő.