A kiemelés azért érdekes különösen, mert az első kalapban lévők rendezhetik meg azt a selejtezőtornát, amelyeknek csak az első helyezettje jut fel a főtáblára.
Végül csak sikerrel jártak a magyar szövetség és a Győri Audi ETO vezetőinek sportdiplomáciai fáradozásai: a női bajnoki ezüstérmes együttest nem a második, hanem az első kalapból húzzák a BL-selejtező június 28-i sorsolásán. Ezért már biztos, hogy Görbiczék elkerülik a megerősödő román Valceát, a dán Aalborgot és a BL-döntős orosz Lada Togliattit. A módosításra az adott alkalmat, hogy az első kalapba sorolt szlovén ezüstérmes Mercator Ptuj visszalépett az indulástól.
"Az európai erőviszonyok ismeretében nem is nagyon hozhatott más döntést az EHF, amely az országok utóbbi hároméves BL-eredményei alapján rangsorolja a csapatokat” – mondta Sinka László MKSZ-főtitkár.
A szlovéneken kívül nem méreti meg magát a svájci St. Gallen sem, így lehetőséget kapott a ciprusi, valamint a svéd bajnok, a Kefalovrysos, illetve az IK Sävehof, hogy ott legyen a második selejtezőkörben.

A női BL-selejtező kiemelése
1. kalap: Oltchim Valcea (román), Lada Togliatti (orosz), Aalborg (dán), Győri Audi ETO
2. kalap:Astroc Sagunto (spanyol), Trondheim (norvég), Motor Zaporizzsja (ukrán), Metz (francia)
3. kalap:Lublin (lengyel), Michalovce (szlovák), Ormi Patrasz (görög), Knjaz Milos (szerb)
4. kalap: BNTU Minszk (fehérorosz), Milli Piyango (török), Madeira SAD (portugál), Sassari (olasz), Voort/Quintus (holland), Stjarnan Gardabaer (izlandi), Kefalovrysos (ciprusi), IK Sävehof (svéd)

Kiemeltek (a 16-os főtáblán szerepelnek):  Budapest Bank-FTC, Krim Ljubljana (szlovén), Koprivnica (horvát), Slagelse (dán), Viborg (dán), Zvezda Zvenyigorod (orosz), Larvik (norvég), Hypo (osztrák), Ribarroja (spanyol), Podgorica (montenegrói), Kometal Szkopje (macedón), Nürnberg (német)