A Mariana Tirca által felkészített együttesnél munkához látott a nyáron leigazolt két külföldi kézilabdázó, a dél-koreai Vo Szun Hi és a portugál Julianna de Sousa is. A nyáron érkezettek között szerepel még a Temesvári Universitateától igazolt Alexandra Iovanescu, valamint a CSS-től érkezett juniorkorú Ana Maria Dragut.
A kolozsvári Krónika információja szerint a Rulmentul Brasov nőikézilabda-csapatának vezetősége tárgyalásokba kezdett Simona Gogirlával, a Győri ETO KC játékosával, ám a kézilabdázó napok óta nem adott jelt magáról. „Felvettük a kapcsolatot, ám részletekbe nem bocsátkoztunk. Mivel Simona Gogirla már egy jó ideje nem jelentkezett, nem valószínû, hogy nálunk szeretne játszani” – nyilatkozta a lapnak Mariana Tirca.
A győriek részéről Vanyus Attila klubelnök cáfolta, hogy szóba került volna a világbajnoki ezüstérmes távozása. „Mi nem akarunk megválni tőle, és Simona Gogirla is azt mondta, szívesen marad Győrben. Szerződése még egy évig köti az ETO-hoz, biztosan végigviszi” – jelentette ki a Krónikának Vanyus.
Christina Rohde, a német bajnok Nürnberg játékosa Gogirlával ellentétben megegyezett a brassóiakkal, így a következő két évben a Rulmentul csapatát erősíti.