Előnyben vannak a többiektől korábban kezdő Győri ETO FKC játékosai, akik Deáki István irányításával (Tóth László továbbra is kórházi kezelésre szorul – jobbulást kívánunk a mesternek!) az elmúlt héten már 11 edzést és benne többek között 45 km futómennyiséget tudhattak maguk mögött.
Szegeden Vladan Matic gyúrja fiait és az újonnan igazolt „román légióval” kiegészülve nem is lehet más az elvárás, mint a bajnoki cím megőrzése és hosszantartó menetelés a BL-ben.
A játékoskeret jelentős átalakulása ellenére is magasak az elvárások Veszprémben, ahol a nemzetközi szinten is ütőképes csapat építésén túl a bajnoki cím visszahódítása, MK győzelem és BL elődöntőbe jutás a kitûzött cél a Mocsai Lajos nemzetközi mesteredző vezette társulat előtt.
A kulcsjátékosait vesztett Dunaferr feltett szándéka, hogy megőrzi dobogós helyét a következő szezonban és ennek megfelelően formálja, építi csapatát Kis Szilárd vezetőedző.
Negyedik helyre – közvetlen dobogó közelbe – vágyik a játékosállományában (és az anyagiakban is) megerősödött Tatabánya együttese és a Füzesi Ferenc vezette gárda mindenképp szeretne megfelelni az elvárásoknak .
Hasonló céllal vág neki a 2007/08-as bajnoki évnek Kovács Mihály csapata a Debrecen is, így elég nagy lesz a tolongás az első négy közé kerülést illetően, ha ide soroljuk az elmúlt bajnokság negyedik helyezettjét a Nagy Károly vezette PLER együttesét is.
A középmezőny jelentős megerősödésével számolhatunk az előttünk álló bajnokság során és ebből adódóan a legjobb nyolc csapat közé kiadó helyekért nagy harc várható a Tóth László - Deáki István edzőpáros csapata a Győri ETO FKC, a Csík János - Rosta István vezette Gyöngyös, valamint Bakó Botond együttese a Békés között.