Az Udvarhelyi Híradó meghívására július utolsó és augusztus első napjaiban az udvarhelyi sportcsarnokban edzőtáborozik a győri csapat, július 31-én este Udvarhelyen fogadja a Brassói Rulmentult, majd 3-án átjönnek Csíkba.
A kézilabda szerelmeseinek, a sportbarátok számára minden bizonnyal felejthetetlen látogatás lesz, hiszen a világ élvonalába tartozó csapatról van szó, amelyet olyan játékosok erősítenek, mint a tavaly a világ legjobb női kézilabdázójává választott Görbicz Anita, vagy a szülővárosa csapatába dániai és szlovéniai kitérő után visszaigazolt Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kapusa. A névsort lehet folytatni a magyar válogatottakkal, Vérten Orsolyával, Herr Orsolyával, Hornyák Ágnessel, a román válogatottba is többször behívott Simona Gogârlaval és Aurelia Brãdeanuval, de nem utolsó sorban a nagy tapasztalattal rendelkező Radulovics Bojanával.
Nem először vendégeskedik magyar kézilabdacsapat Székelyföldön, a férfi együttesek közül a Pick Szeged és a Veszprém, illetve a magyar válogatott, a női együttesek közül pedig a Ferencváros járt nemrég Erdélyben. Személyesen is megtapasztalhatták, hogy a székely vendégszeretet nem csupán afféle szófordulat. Németh András, a Ferencváros korábbi, a magyar női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya mondta tavalyi, udvarhelyi edzőtáborozásuk után: nagyon jót tett nekik az egyhetes székelyföldi edzőtábor, mert nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is megerősödve tértek haza.
Sántha Károly, a Sepsiszentgyörgyi MSC elnöke reméli, hogy a háromszéki gárda méltó ellenfele lesz a Győrnek, a csíki közönség színvonalas mérkőzést fog látni. Lechner Ferenc, a szentgyörgyiek edzője nem tudott konkrétumokat mondani együtteséről, hiszen a csapat hétfőn gyûl össze, kedden kezdődik a félkészítő, és csak a következő hetekben dől el, kikkel tudnak erősíteni.
Az eseményt egyébként Budapesten és Bukarestben is hatalmas médiaérdeklődés előzi meg, a Nemzeti Sport várhatóan két tudósítót is küld az eseményre, az MTV kisfilmet forgat a győriek túrájáról, Bukarestből pedig a Sport.ro-ra átkeresztelt TV Sport jelezte, hogy élőben közvetítené a nem mindennapi sportcsemegét.
A csarnokavatót beharangozó, a csíkszeredai Gambrinus Csárdában megtartott sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester kihangsúlyozta: „augusztus 3-ára biztos kész lesz a sportcsarnok”. A létesítmény körül még rengeteg a tennivaló, közmûvesíteni kell az épületet, nincs bevezetve a víz, a villany és a gáz, az épület nincs rákötve a csatornarendszerre. A polgármester azt is szeretné, ha a csarnok környékét feltöltenék tört kővel, melléje pedig egy 90 x 45 méteres mûfüves labdarúgópálya épülne. Elhangzott, hogy Romániában nincs még egy olyan város, mely annyi pénzt különített volna el sportcsarnoképítésre, mint Csíkszereda. A beruházás összköltségéhez a város 7,7 millió lejjel járult hozzá, ami több mint az építésre elköltött pénzösszeg fele. A Győr–Szentgyörgy női kézilabda-mérkőzés felvezetőjeként a polgármester azt szeretné, ha a többi Csíkszeredában ûzött teremsport (futsal, kosárlabda, cselgáncs stb.) képviselői is pályára lépnének.
Sporttörténeti kiállítást rendez a Csíki Hírlap. Leporoljuk a sportmúlt emlékeit, olvasóink segítségével szeretnénk kiállítani a 19. és a 20. század csíki sporttal kapcsolatos emléktárgyait. A kiállításon többek közt hokibotok, sílécek, régi labdák, kupák, érmek, mezek, fényképek, zászlók és más tárgyak, sportfelszerelések lesznek megtekinthetők. Célunk, hogy valamennyi Csíkban gyakorolt sportág emléke látható legyen, végig lehessen követni a helyi versenysport alakulását a kezdetektől napjainkig. Kedves sportkedvelők, itt az alkalom, hogy kissé körülnézzünk pincében, padláson, a családi albumokban. Sokan őrzünk értékes emlékeket a régmúlt idők csíki sportjáról, ma már elfeledett sportágakról, melyeket szívesen megmutatnánk másoknak is. Tegyük meg. Az augusztus első hetére, a Csíkszeredai Városnapokra tervezett kiállításhoz felajánlott tárgyakat a Csíki Hírlap szerkesztőségébe várjuk (Petőfi u. 38.).A Győr–Sepsiszentgyörgy mérkőzést megelőzően érdemes lesz követni a Csíki Hírlapot, hiszen lesz játékunk, amelynek díjai igazi ereklyék, Görbicz Anita és Pálinger Katalin-mezek lesznek.