A júniusi BL-selejtező sorsolásakor kiderült, hogy a francia Metz, a szlovák Mihalovce és egy egyelőre még ismeretlen előselejtezős csapaton keresztül vezet az út a 16-os főtáblára.
Bécsben azt is kisorsolták, hogy a selejtezőcsoport mérkőzéseit a Mihalovce csapata rendezheti meg, amennyiben tudják vállalni az EHF meglehetősen szigorú feltételeit. Információink szerint a szlovák csapat vezetői és szponzorai azonban úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg a tornát és ezt már jelezték is az európai szövetségnek.
Vanyus Attila, a Győri Audi ETO elnöke elmondta: hivatalos értesítést még nem kaptak az EHF-től, de a zöld-fehérek vállalják a torna megrendezését szeptember 29-én és 30-án.
Az elnök hozzátette: a csapat gőzerővel készül a szezonra és szerencsére sérülés sem hátráltatja a munkát. Az ETO 29-én Székelyudvarhelyre utazik egyhetes edzőtáborba, ahol megmérkőzik a Rulmentul Brassó és a Sepsiszentgyörgy csapatával is. Augusztusban Győrben a Digi TV Kupán a horvát Podravka, az osztrák Hypo és a Ferencváros lesz Görbiczék ellenfele. Augusztus 24-25-én pedig Dunaújvárosban a III. Kulcsár Anita Emléktornán szerepel az ETO, ahol a BL-döntős Ladával, a Cornexivel, a Dunaferrel, a Ferencvárossal és a Podgoricával mérkőzhet.