Igaz, hogy a magyar lányok közül heten (Herr, Pálinger, Görbicz, Vérten, To­mori, Hornyák, Temes) a magyar válogatottal ed­ző­táboroznak, és csak közvetlenül az elutazás előtt csatlakoznak a zöld-fehérek keretéhez. A többiek ma már két edzőmeccset játszanak a szlo­vák ezüstérmes Duslo Sala együttesével. A csa­pattal kapcsolatos friss hírekről, a hangulatról, a készülődésről ezúttal személyesen a klub elnöké­vel, Vanyus Attilával beszélgettünk telefonon.

– Pezseg az élet az ETO háza táján. És közeledik az ud­var­helyi edzőtábor időpontja is.
– Nagyon készülünk, mert azt gondolom, hogy egy cso­dá­latos helyre megyünk, egy csodálatos tájra, csodálatos emberek közé. Remélem, hogy szakmailag hasznos, másrészt pedig egy élménydús túrában lesz részünk.

– A csapat honlapjának fó­ru­ma arról árulkodik, hogy a zöld-fehér szurkolók is fi­gye­lem­mel kísérik a készülődést.
– Nálunk ez megszokott dolog. A mi szurkolóink végig­jár­ják Európát a csapattal. Pél­dául a BL mérkőzéseken 50-100-an jönnek, de volt olyan, hogy 150-en is kijöttek Nor­vé­giába vagy Dániába, nagyon sokat áldoznak a csapatra, úgy értem a szurkolásra, nagyon örülünk is ennek, és valahol szívünkön viseljük a sorsukat, ha szabad így fogalmaznom. Edzőmeccsekre már ritkábban járnak, ezért olyan sokan nem is fognak Udvarhelyre utazni, de azért néhányan ott is jelen lesznek.

– Megtudtuk, hogy Gör­bi­czék a felkészülés leg­ke­mé­nyebb időszakát élik, hi­szen labdát ritkán látnak, a hang­súly az erőnlét megszer­zésén van. Hol tart most a csa­pat?
– Hát labdát már láttak, de fer­geteges játékot várni tőlük még nem lehet. Kicsit korai len­ne, hisz elvileg a komplett csa­patnak az első mérkőzése va­sárnap (július 29-én) lesz a Fra­dival, kedden következik a második, Udvarhelyen a Bras­só ellen. A lányok persze hajtanak majd és küzdenek, de nyilván ez még nem egy olajozottan mûködő gépezet lesz. Másrészt az új játékosokat, Katarina Mravikovát és Tomori Zsuzsannát is be kell építeni a csapatba, de ettől függetlenül, gondolom, egy jó kis mérkő­zés­nek leszünk majd szemtanúi.
Ami pedig a látogatást illeti, a lányok biztosan nagy érdeklődéssel fog­nak körbenézni azokon a tájakon, hisz leg­töb­ben kö­zü­lük első ízben utaznak Udvarhelyre.

– Köszönöm, jó utat és várjuk Önöket.