Az Audi-ETO női csapata nemcsak az országhatáron belül, azon kívül is rendkívül népszerû. Különösen így van Erdélyben, ahova tegnap kissé viszontagságos út után érkezett meg a csapat.
A célállomás Székelyudvarhely volt, ide invitálta a népszerû győri kézilabdás lányokat a helyi újság, az Udvarhelyi Híradó.
Görbiczéket ugyan előbbre várták – a tervek szerint helyi idő szerint este hét órakor edzeniük is kellett volna a helyi csarnokban –, végül azonban csak fél tíz után futott be a busz a szálloda elé, ahol némi meglepetésre győri szurkolók is várták a kedvenceket.
Gellért Tamás, a klub szurkolói egyesületének elnökségi tagja, aki a csapat idegenbeli mérkőzéseire is rendszeresen szervez utakat, elmondta: tizenketten döntöttek úgy, hogy a kellemeset összekötik a hasznossal, vagyis a pihenésüket összehozzák a csapat erdélyi táborozásával.
A fanatikus drukkerek alig száz méterre laknak a csapattól, akiket ha nem is végig, de kísérnek majd az ott-tartózkodásuk során.
„Kedden megnézzük a csapat mérkőzését a Brassó ellen, szerdán közösen elmegyünk a parajdi sóbányába, míg pénteken a Csíkszeredán esedékes találkozót tekintjük meg" – foglalta össze a közös programot Gellért Tamás.
Mint arról korábban már beszámoltunk, s a szurkoló szavaiból is kiderült, az Audi-ETO két találkozón lép pályára a szûk egy hét során.
Ma 19 órakor a Rulmnetul Brasov lesz az ellenfél – a Győrből múlt héten ide igazolt Simona Gogirla várhatóan még nem lép pályára –, majd augusztus 3-án 18 órakor a csíkszeredai csarnok avatóján a Sepsiszentgyörgy gárdája ellen lépnek pályára Görbiczék.
Jellemző a csapat iránti hatalmas érdeklődésre, hogy mindkét összecsapásra már jó előre elkelt az összes jegy. Ezenfelül ma délelőtt Vanyus Attila elnök, Róth Kálmán vezetőedző, valamint a csapat két klasszisa, Görbicz Anita és Pálinger Katalin részvételével sajtótájékoztatót tartanak, majd a két játékos a helyi rádió stúdiójába vonul, ahol a hallgatók kérdéseire is válaszolnak.
Ami az utat illeti, a rossz útviszonyok mellett rengeteg lezárás is nehezítette a csapat előrejutását, igaz, a látnivalók némileg kárpótolták a lányokat. Útközben egy csodálatos étteremben vacsorázott a csapat Sebes közelében, köszönhetően Aurelia Bradeanunak, ő ajánlotta ugyanis ezt a helyet a vezetőknek.

Vereség a bajnoktól
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Audi-ETO női csapata. Róth Kálmán együttese útban az erdélyi edzőtáborozás felé Kunszentmártonban a bajnok FTC együttesével mérkőzött, s végül 34–27-es vereséget szenvedett.
A győriek Pálinger – Mravikova, Hornyák, Spiridon, Görbicz, Bradeanu, Vérten összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első félidőben uralta is a játékot az ETO, főleg a győriek védekezése volt dicsérhető. Már hat gól is volt Görbiczék előnye, a szünetben 16–13-ra vezetett az Audi-ETO.
Fordulás után Róth Kálmán lehetőséget adott a fiataloknak, akik küzdöttek, harcoltak, de nem tudták megakadályozni a Ferencváros győzelmét.
A győri gólszerzők:
Görbicz 6, Mravikova 5, Vérten 4, Bradeanu 3, Temes 3, Spiridon 2, Djokic 2, Szegedi 1, Szölösi 1