Az utolsó simításokat végzik a csíkszeredai Sportcsarnok körül, ami már jobbára csak terepegyengetésből áll. Az épület átadására holnap kerül sor, mintegy 400 meghívott jelenlétében.
A különleges meghívottak között szerepel Borbély László közmunkaügyi és területrendezési, illetve Korodi Attila környezetvédelmi miniszter, valamint Lukács Vilmos, az Országos Beruházási Társaság vezérigazgatója.
„Azt kell tudni a Sportcsarnok költségvetéséről, hogy az elkészítésébe befektetett költségek fele-fele arányban oszlanak meg a város és a kormányzat között. A körülötte lévő egyéb beruházásokat, amilyen a gyepesített pálya, a sportcsarnok körüli terület rendbetétele, pedig kizárólag a város büdzséjéből oldottuk meg” – nyilatkozta lapunknak Antal Attila csíkszeredai alpolgármester. A beruházás összköltségeiről egyelőre nem szolgált részletekkel.
„Mindenesetre a város költségvetése az elmúlt két évben ennek a beruházásnak volt alárendelve” – fogalmazott Antal. Szerinte a Sportcsarnok befejeztével új fejezet nyílik Csíkszereda történetében, már csak azért is, mert kevés romániai város büszkélkedhet hasonló létesítménnyel, ahol világszínvonalú sport- és más események megrendezésére nyílik ezentúl lehetőség.
Lapunk azon felvetésére, hogy talán a koncertekkel sem kell majd a jégpálya nyári leolvasztására várni, Antal csak annyit mondott: a jövőben döntenek arról, hogy a sporteseményeken kívül milyen rendezvényeknek adnak majd otthont a csarnokban, tekintve, hogy a létesítményben tilos a dohányzás, azonkívül a berendezést is óvni kell.
A Sportcsarnok 1200 sorszámozott ülőhellyel rendelkezik, de még elfér benne körülbelül 600-800 személy. Lesz külön sajtópáholy, ezenkívül nyolc zuhanyzó és szauna.
Pénteken 21 órától egyébként máris egy rangos eseményt láthatnak a nézők: a Győri Audi ETO KC és a Sepsiszentgyörgyi MSC női kézilabdacsapatok mérik öszsze erejüket.