Az avatóünnepség alkalmával több sportágból kapnak ízelítőt az érdeklôdôk, a nap fénypontja a Győri Audi ETO – Sepsiszentgyörgyi MSC női kézilabda-mérkôzés lesz.
Miután korábban már kijelölték a különböző sportágak számára szükséges vonalazást a játéktéren, tegnap elkezdődött ezek festése. A csarnok alkalmas teremlabdarúgásra, kézi-, kosár- és röplabda-mérkőzések rendezésére, de lehet itt teniszezni, teremhokizni is, ezért elég sok vonal tarkítja majd a pályát. A vonalazás befejezése után helyükre kerülnek a kapuk és kosárlabdapalánkok is. Megszámozzák a lelátók székeit, az előcsarnokban az utolsó simításokat végzik.
A külső tereprendezés befejezésére még várni kell, hasonlóképpen a mûgyepes labdarúgópálya elkészültére, a parkoló kialakítása időbe is kerül. A sportcsarnok ezek ellenére jól megközelíthető, egyelőre csak gyalogosan, a nézők a Stadion utca felől jöhetnek be.
A pénteki avatóünnepség után több sportág is felvonul itt. Lesz kosárlabda-mérkőzés, ahol Csíkszereda válogatottja játszik a helyi ISK ellen, a Sportklub cselgáncsozói a Brassói Dinamóval mérkőznek, hat órától pedig a Csíkszeredai Siculum teremfoci-együttese játszik a Székely Bajnokok Válogatottjával. A Csíkszeredai Sportklub teremhokiban méri össze erejét a budapesti Dunai Krokodilokkal, este kilenckor pedig világsztárok lépnek pályára a Csíki Hírlap szervezte Győri Audi ETO – Sepsiszentgyörgyi MSC női kézilabda-mérkőzésen.
A sportcsarnokbeli mérkőzésekre már lehet belépőket váltani a Csíki Sportegylet Hősök utca 7. szám alatti székhelyén és a Vákár Lajos Mûjégpálya jegypénztáránál. A jegyek ára egységesen 5 lej.