A több órás délutáni program során lesz kosárlabda, cselgáncs, teremfoci és teremhoki, a nap slágere pedig a Győri ETO KC – Sepsiszentgyörgyi MSC női kézilabda-mérkőzés. A győriek, a szentgyörgyiekhez hasonlóan, a Csíki Hírlap és laptársunk, az Udvarhelyi Híradó meghívására érkeznek Csíkszeredába.
A kedd esti, Brassói Rulmentul felett aratott győzelmet követően a győri lányok az edzések mellett szerdán és csütörtökön is egy-egy kirándulást kaptak jutalmul. Szerda délután Szejkefürdő, Parajd, Szováta és Korond, tegnap pedig Gyilkos-tó volt az úti cél. A Brassó elleni meccsen térdsérülést szenvedő Görbicz Anita egészségügyi állapota felől érdeklődtünk. „Attól féltünk, nehogy törés legyen. Megvizsgálták, bekötötték, és kiderült, hogy nincs törés. Csúnyán ütközött, egyelőre pihentetnie kell a lábát, úgyhogy legalább egy hétig nem számíthatok arra, hogy dolgozzon a csapattal” – mondta Róth Kálmán vezetőedző. A szentegyörgyiek is nagyon készülnek, „célunk, hogy jó meccset játsszunk, szórakoztassuk a közönséget” – nyilatkozta Lechner Ferenc edző. Mindkét csapat 18 órakor indul Csíkszereda felé, a győriek Udvarhelyről, a háromszéki gárda pedig Szentgyörgyről. A találkozót két csíkszeredai, nemzetközi játékvezető fújja, Kopacz István és Halmágyi Zsolt, a párosnak ez lesz a búcsúmérkőzése. A találkozóra várjuk Cristian Gaþut, a Román Kézilabda Szövetség főtitkárát is.

A sportcsarnoki mûsor:
16 órától: Csíkszeredai ISK – Csíkszereda válogatottja (férfi kosárlabda)
17.00: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Dinamo (férfi cselgáncsmérkőzés)
18.00: Csíkszeredai Siculum – Székely Bajnokok Válogatottja (férfi futsal)
19.30: Csíkszeredai Sportklub – Budapesti Dunai Krokodilok (férfi teremhoki)
21.00: Győri ETO KC – Sepsiszentgyörgyi MSC (női kézilaba)

A mérkőzésen az ülőhelyek számát be kell tartani, és a sportcsarnok területén szigorúan tilos a dohányzás. Akit dohányzáson érnek, azt egy időre eltiltják a csarnok látogatásától.