A múlt heti erdélyi edzőtáborozást követően holnap és holnapután ismét hazai közönség előtt lép pályára a győri Audi-ETO. A Magvassy-sportcsarnokban igazán rangos ellenfelek ellen készülhet Róth Kálmán együttese, hiszen három bajnokcsapattal játszik.
A győriek az első napon este hét órakor az osztrák Hypóval játszanak – mint ismeretes, a bécsi gárda edzője a magyar szövetségi kapitány, Németh András, valamint a Fradiból Kirsner Erika és Tóth Tímea is odaigazolt a nyáron –, majd másnap délelőtt fél tíztől következik a Veszprém férfigárdájának kispadjáról jól ismert Zdravko Zovko által edzett Podravka, este héttől pedig a Ferencváros.
Nyilván hazai közönség előtt nem mellékes a jó szereplés, a felkészülés ezen fázisában mégsem elsősorban a győzelem a cél.
„A legfontosabb dolog, hogy megnézzük, az edzésen gyakoroltak erős együttesek ellen meccshelyzetben mennyire mûködnek. Több új védekezési és támadóelemet »sulykolunk« a tréningeken, most meglátjuk, milyen sikerrel" – mondta a győriek vezetőedzője, aki az erdélyi edzőtáborozásról csak pozitív dolgokat mondott.
„Nagyon jó körülmények között dolgozhattunk, minden munkát el tudtunk végezni. A csapategységnek is jót tett ez a szûk egy hét. Csakis hálával tartozunk az ottani embereknek, mert hallatlan szeretet vett körül bennünket, amolyan érzelmi edzésnek is felfoghatjuk azt az időszakot. Kellemesek az élményeink, így nem kizárt, hogy a későbbiekben is élünk majd az edzőtáborozás lehetőségével. Még akkor is, ha Győrött minden feltétel adott, ismert környezetben készülhetünk. Emellett azért lényeges, ha ki is mozdulunk, csak olyan helyre, melyről előzetesen informálódunk. Nehogy a munka rovására menjen" – folytatta Róth Kálmán, aki elmondta még, hogy Ana Djokic biztosan nem játszhat, s bár Görbicz Anita szerdán elkezdett edzeni, még érez fájdalmat. Ezért elképzelhető, hogy csak rövidebb időszakokra tud a csapat rendelkezésére állni.
A szakvezető továbbra is számít a fiatalokra, akik eddig mindig bizonyították, lehet rájuk számítani.