Audi-ETO - Hypo NÖ 29:23

A közönség láthatóan mérkőzésre kiéhezve várta a győri csapat igazi hazai debütálását. Korábban ugyan a Duslo Sala ellen két meccsen már játszottak a zöld-fehérek, ám az igazi fokmérőnek mégiscsak a három bajnokcsapat elleni összecsapás számít. Még akkor is, ha a felkészülés ezen szakaszában az eredményességen még nincs akkora hangsúly.
Ami a találkozót illeti, a Hypo szerzett vezetést, de tíz perc elteltével már vezetett az Audi-ETO, sőt, olykor Görbiczék erejéből még cifrázásra is futotta. El is húzott öt góllal a hazai alakulat (12–7). Innen két gólra a szünetig feljött az osztrák gárda, majd fordulás után hamar ki is egyenlített.
A második harminc percet egyébként nem kezdték jól a győriek, hiszen hat és fél perc után Tomori szerezte az első győri gólt. Ez mintha visszazökkentette volna a zöld-fehér gárdát a régi kerékvágásba, újra jól és eredményesen játszottak a Görbiczet támadásban többnyire pihentető hazaiak. Fokozatosan nőtt a különbség, a legnagyobb differencia a két gárda között két perccel a vége előtt alakult ki: ekkor 29–21-es ETO-vezetést mutattak a Magvassy-csarnok eredményjelzői.
Összességében a zöld-fehérek időnként szellemesen kézilabdázva, magabiztosan győzték le osztrák riválisukat. Ma 9.30 órakor a horvát Podravka, 19 órakor pedig az FTC lesz Róth Kálmán együttesének ellenfele a rangos tornán.

Róth Kálmán: – A felkészülés ezen fázisában a megerőltető tréningek ellenére jól játszottunk, s győztük le a BL-sikerre is esélyes Hypót. Szombaton két meccs vár ránk, itt kiderül, mennyire bírjuk a sorozatterhelést.

A torna másik mérkőzésén: FTC–Podravka (horvát) 35–28 (18–14)