Pénteken és szombaton újabb rangos tornán vesz részt az Audi-ETO női csapata. A legutóbbi hazai rendezésû viadalon a magyar, az osztrák és a horvát bajnok, azaz az FTC, a Hypo NÖ és a Podravka volt a győriek ellenfele.
Ezúttal Dunaújvárosban, a Kulcsár Anita-emléktornán a magyar bajnokság legutóbbi sorozatának 1–4. helyezettje, azaz az ETO-n kívül az FTC, a házigazda Dunaferr, valamint a Cornexi-Alcoa, továbbá a Bajnokok Ligája döntőse, az orosz Lada Togliatti és a montenegrói Buducnost Podgorica lép pályára.
A szervezők két hármas csoportot alakítottak ki, Vértenék a Cornexivel és a Ladával mérkőznek.
"A jövő hétvégi bajnoki rajt előtt ez egy újabb erőfelmérő lesz számunkra. Szeretnénk jó meccseket játszani, s bár ezúttal sem az eredmény az elsődleges számunkra, azért nem lenne ellenünkre a győzelem. Legalábbis arra törekszünk, hogy a presztízsünk ne sérüljön. Ami a felkészülésünket illeti, a válogatottak ugyan egészségügyileg rendben visszatértek az edzőtáborból és a Pannon-kupáról, ám elég fásultnak tûnnek a játékosok" – mondta Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője.
Ennek egyébként a nyársádi jótékonysági összecsapáson is voltak jelei, ugyanis a szlovák Duslo Sala ellen kissé fáradtan mozgott néhány játékos. Ennek ellenére azok, akik eddig kevesebb szerepet kaptak, jól húzták a csapat szekerét, s végül 33–25-re győztek a zöld-fehérek.
„Nagyon jó hangulatban léptünk pályára. Erdély után kaptunk egy kis ízelítőt a csallóköziek szeretetéből is. Végül a mérkőzés azért elérte célját, a fiatalok ismét bizonyították, lehet rájuk számítani" – folytatta a győriek szakvezetője.
A csapatból egyedül Ana Djokic nem egészséges, igaz, előfordulhat, hogy már lesz olyan állapotban, hogy rövidebb időre pályára tud lépni Dunaújvárosban.
A csapat a péntek délelőtti indulás előtt egyébként kilátogat a temetőbe, s virágokat helyez el Kulcsár Anita sírjára.