Arról nem is beszélve, hogy a magyar csapatok érzelmileg is kötődnek a névadó nagyszerû beállóshoz, Kulcsár Anitához. Talán Róth Kálmán, a győri csapat vezetőedzője fogalmazta meg legszemléletesebben ezt az érzelmi kötődést a péntek-szombati tornával kapcsolatosan.
- Nagyon örülök, hogy remek csapatokkal találkozunk a bajnokság előtt, de szomorú is vagyok, hiszen az apropó Kulcsár Anita eltávozása. Mérhetetlenül nagy ûrt hagyott maga után a magyar női kézilabdasportban. Egyébként ez a torna minden csapatnak kiváló erőfelmérést jelent. Kiderül, hogy az eredménytől függetlenül, a begyakoroltak mennyire köszönnek vissza a nagy csapatok elleni mérkőzésen a játékban. Ellenfelünk a Podgorica a BL jelentős együttese, a Togliatti pedig ugyanitt döntőt játszott. Kell ennél több? Egyet előre ugorva, már látható, hogy a bajnokság is nagyon nehéz lesz. Nincs már rájátszás, tehát nem szabad hibázni. A kiscsapatokkal szemben nem veszthetünk pontokat. Ami aggaszt engem: a Győr sok válogatott játékossal rendelkezik, és jön a világbajnokság. Vagyis óriási a teher ezeken a játékosokon. Lesz-e sérülés, milyen fizikai és idegi állapotban kapjuk őket vissza? Mindez kihat majd a bajnokság végeredményére. Mindenesetre mi vissza akarjuk szerezni a bajnoki aranyérmet.

Róth Kálmán kívánságához bizonyára csatlakozna Zsiga Gyula is, aki most a bajnok Ferencváros vezetőedzője. Nyilatkozatát azzal kezdte, hogy eddig elégedett a Fradi felkészülésével.
- Bár napjainkban tapasztalható volt bizonyos holtpont a csapat játékában, de ez a kemény terhelés következménye. Frissíteni kell a hétvégére. A Kulcsár Anita Emléktorna első napján két komoly mérkőzést játszunk. Először a Podgorica ellen, majd este a Dunaferr csapatával. A Podgorica egyébként a BL-csoportban ellenfelünk lesz. Dunaújvárosban feltérképezhetjük őket. A Dunaferr elleni találkozó is, mint mindig, fontos rangadónak számít. Nagyon szép gesztus ezzel a tornával minden évben Anitára emlékezni. Róla most csak annyit: élmény volt vele dolgozni.