A délután három órai kezdés előtt még nem sokan voltunk a csarnokban, igaz, aki már az első összecsapásra kijött, az az utolsó pillanatig várt a belépéssel, mert iszonyú meleg volt az épületben. No, de ez a vérbeli drukkereket nem zavarta, akik Győrből, Székesfehérvárról és Budapestről is érkeztek, persze nem elfeledve a hazaiakat, akik két napon át csemeghézhetnek.
A tornanyitó Cornexi - Győr mérkőzés izgalmas csatát hozott, a játék végig lüktetetett, hol egyik, hol másik gárda produkált egy-egy jó szériát. Végül 14-15-ös félidő után a Cornexi 31-28-ra győzőtt, az időközben félházzá duzzadó nézősereg előtt.
- Nem örülök, hogy két meccsünk van egy nap, de a fontossági sorrendben a Podgorica van az élen. Velük vagyunk egy BL-csoportban, szeretnénk a legjobb arcunkat mutatni nekik. Az, hogy estére, a Dunaferr ellen mennyi erőnk marad, majd meglátjuk - mondta Zsiga Gyula, az FTC szakvezetője. A pénteki nap második mérkőzésén a Ferencváros a Podgoricát könnyen verte: 36-26 (17-15).
A Lada Togliatti - Győr, és a Dunaferr NK - Podgorica mérkőzés lapzártánk után ért véget.
Ma 9.30-kor Lada - Cornexi, 11.15-kor Dunaferr - Podgorica meccs lesz. A délutáni program 15.30-kor, a helyosztókkal kezdődik.