A péntek-szombati viadal parádés szereposztásban zajlott a Dunaferr Sportcsarnokban. Hat - köztük két külföldi - Európa-hírû női kézilabda-capat indult, hogy megnyerje a kupát. Ez az igen erős kétnapos torna valamennyi résztvevő számára feleletet adott arra a kérdésre, hogy milyen a csapatuk felkészültségi állapota a bajnokság előtt.
A pénteki mûsorban máris akadt egy kevésbé várt eredmény. A fehérvári Cornexi Alcoa Auto Bahn gárdája 31-28 arányban verte meg a bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC csapatát. (Jól értesültek szerint ezért nem jött el a másnapi döntőre a győriek mestere Róth Kálmán. Hivatalosan betegség volt az indok.) Az FTC alaposan megleckéztette a montenegrói Buducnost Monet Podgoricát (36-26), a győriek pedig az orosz Lada Togliatti együttesét győzték le 33-29 arányban. A csoportviadalon még késő este sor került a Fradi - Dunaferr találkozóra.
- Aggaszt Ferling Benadett talpsérülése, de játszani fog - nyilatkozta a meccs előtt Imre Vilmos, a hazaiak szakvezetője. - El akarjuk rontani a Fradi játékát. Köztudottan nagyon gyors lerohanásokat indítanak, remek szélsőkkel, beállóval rendelkeznek, és keményen védekeznek. Nagyon motiváltak a játékosaim, sőt, lehet, hogy vissza kell őket fogni, nehogy túlpörögjenek.
Zsiga Gyula, a Fradi mestere szoros meccset jósolt, és várta, mire lesz képes a csapata a második mérkőzésükön.


Dunaferr - Ferencváros 41-31 (22-15) Dunaferr Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
Dunaferr: Ungureanu - Lovász 5, Laluska 1, Pigniczki 4, Borbás 4, Mörtel 6 (3), Vincze 3. Csere: Knezovics (kapus), Ferling 10, Gáspár 1, Tilinger 3, Berta 2, Sopronyi 2, Balogh, Gábor.
Ferencváros: Haris - Kovacsicz 1, Soós 3 (1), Szucsánszki 5 (1), Uhrakova 6 (1), Ilyés 3, Juhász 4 (1). Csere: Pastrovics (kapus), Zácsik 2, Szamoránszky A. 1, Kocsis 1, Szamoránszky P. 4, Németh Cs. 1 (1) .

Frissen, határozottan kezdett a Dunaferr, a Fradi mintha érezte volna az első találkozó fáradalmait. A később beállt Ferling pedig sérülése ellenére nagyszerûen kézilabdázott. Jelentős hazai fölénnyel fordultak a csapatok, és a zöld-fehérek képtelenek voltak kibontakozni. Ekkor már beálltak a Dunaferr fiataljai is. Az ötvenötödik percben megszületett a 37-27. De a végét sem úszta meg a Fradi tíz gólnál kevesebb különbségû vereséggel. Zsiga Gyula a fáradtságot, a nagy meleget és a játékvezetőket korholta a mérkőzés után. A másik edző természetesen elégedett volt az eredménnyel és csapata játékával.

Szombat délelőtt még két csoportmérkőzés maradt hátra. A Lada Togliatti 35-32-re verte meg a Cornexit, a Dunaferr pedig a már összeszedettebb Podgoricát múlta felül két góllal (29-27). Ezúttal Lovász Zsuzsa játszott nagyszerûen, tíz gólt dobott. Nehéz szülés volt, de a baba egészséges - mondott véleményt a meccsről Imre Vilmos. A házigazda tehát a szombat esti döntő egyik résztvevője lett. Míg a többi gárdánál a keresztbeverések miatt a gólkülönbség döntött. Ebben a Győr egy góllal vezetett, így ő a lett a finálé másik csapata. A Cornexi a bronzéremért küzdhetett a Fradival, az ötödik- hatodik helyért pedig a Lada állhatott ki a Podgorica ellen. Az oroszok nyertek 33-24 arányban.

A harmadik helyért mindenki nagy csatát várt. Így is történt.

Cornexi - Ferencváros 28-30 (13-14)Cornexi: Djerics - Balogh 4, Gorgyejeva 4, Kamper, Mayer 2, Szrnka 9 (1), Kenyeres 3. Csere: Fekete (kapus), Trischuk 1, Kovács, Vaszari 4 (1), Lévai, Valova 1, Kiss. Ve.: Vura József.
FTC: Pastrovics - Kovacsicz 3, Soós 2, Szucsánszki 3 (2), Uhrakova 4 (3), Ilyés 5, Juhász 5. Csere: Haris (kapus), Szamoránszky A., Szamoránszky P. 7, Kocsis, Németh H., Zácsik. Vezetőedző: Zsiga Gyula.

Két jól harcoló gárda esett egymásnak, s bizony sokáig nem is volt más az eredmény, csak döntetlen. Fej fej mellett haladtak, és a 24. percben is csak 11-11-et mutatott az eredményjelző tábla. A fehérváriaknál Szrnka Hortenzia tündökölt, míg a Fradiban Szamoránszky Piroska húzta magával a csapatát. A második félidőben azonban a gyors Fradi ellépett, megnyerte a bronzcsatát.

Közel ezer néző várta az esti döntőt, amelyen jó eséllyel lépett pályára a házigazda. Azért volt egy idegesítő tényező: Ferling talpsérülése nem javult, ezért kimaradt a csapatból.

Dunaferr - Győri Audi ETO 23-29 (9-19) Dunaferr Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Dunaferr: Ungureanu - Lovász 2, Pigniczki 1, Borbás 6, Laluska , Gáspár, Vincze. Csere: Knezovics (kapus), Balogh, Tilinger, Sopronyi 3,, Berta 2, Mörtel 9 (4), Gábor.
Győri Audi ETO KC: Pálinger - Mraviková 2, Hornyák 1, Bradeanu 2, Spiridon 5, Tomori 2, Vérten 7. Csere: Herr (kapus), Dokic 1, Szőlősi, Temes 1 (1), Görbicz 8 (5), Kovacsics. Edző: Konkoly Csaba.

A mérkőzés előtt a Dunaferr vezetése ünnepélyesen elköszönt Bakos István kapusedzőtől, aki tíz év után Győrben folytatja pályafutását. Aztán olyan volt a mérkőzés eleje, mintha rémálmot látott volna a hazai közönség. A 3. percben már 5-0-ra vezetett az ellenbfél. Imre Vilmos azonnal időt kért, de nem sok haszonnal járt az utasítás. Az első gólt Lovász dobta a 6. percben (1-7) és rövidesen 2-12 lett. Sajnos ekkor már eldőlt minden. A Ferling Bernadett nélkül felálló, zavart játékot produkáló hazai gárdától már csak a különbség csökkentését várhattuk. Egyedül Paula Ungureanu kiváló teljesítménye tartotta a lelket a csapatban. (Állítólag a román szövetségi kapitány látókörébe került a Dunaferr kapusa.) Fordulást követően keservesen küzdött a Dunaferr, s a nyitott védekezés kissé meg is fogta a száguldozó Vértent és társait. Némileg csökkent a a vendégfölény, de a győriektől már nem lehetett elvenni a kupagyőzelmet. Így második lett a Dunaferr.

Imre Vilmos: - Valóban rémálom volt a találkozó első szakasza, utána már edzőmeccsé vált a játék. Ilyen sebességû ellenféllel még nem játszottunk, de a szünet után tisztességesen helytálltunk.

A Szabella Kupa tehát Győrbe került. A gólkirálynő pedig a fehérvári Szrnka Hortenzia lett huszonhét góllal.
Kulcsár Anita bronzszobra előtt pedig csokorszámban virítanak azóta is a kedvenc sárga rózsák.