Kulcsár Anita, a magyar női kézilabda nagyszerû alakja több mint két éve nincs közöttünk. Az ő emléke előtt tisztelegve immár harmadszor rendezték meg az emléktornát.
A pénteki, szombati viadal parádés szereposztásban zajlott a Dunaferr Sportcsarnokban. Hat - köztük két külföldi - Európa-hírû női kézilabda-capat dult, hogy megnyerje a kupát. Ez az igen erős kétnapos torna valamennyi résztvevő számára feleletet adott arra a kérdésre, hogy milyen a csapatuk felkészültségi állapota a bajnokság előtt.
A pénteki mûsorban máris akadt egy kevésbé várt eredmény. A fehérvári Cornexi Alcoa Auto Bahn gárdája 31-28-ra verte meg a bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC csapatát. Az FTC alapo-san megleckéztette a montenegrói Buducnost Monet Podgoricát (36-26), a győriek pedig az orosz Lada Togliatti együttesét győzték le 33-29 arányban. A csoportviadalon még késő este sor került a Fradi-Dunaferr találkozóra. Ezt a hazaiak (Ungureanu - Lovász 5, Laluska 1, Pigniczki 4, Borbás 4, Mörtel 6 (3), Vincze 3. Csere: Knezovics (kapus), Ferling 10, Gáspár 1, Tilinger 3, Berta 2, Sopronyi 2, Balogh, Gábor) 41-31 (22-15)-re hozták. Szombat délelőtt még két csoportmérkőzés maradt hátra. A Lada Togliatti 35-32-re verte meg a Cornexit, a Dunaferr pedig a már összeszedettebb Podgoricát múlta felül két góllal (29-27). Ezúttal Lovász Zsuzsa játszott nagyszerûen, tíz gólt dobott. Nehéz szülés volt, de a baba egészséges - mondott véleményt a meccsről Imre Vilmos. A házigazda tehát a szombat esti döntő egyik résztvevője lett. Míg a többi gárdánál a keresztbeverések miatt a gólkülönbség döntött. Ebben a Győr egy góllal vezetett, így ő a lett a finálé másik csapata. A Cornexi a bronzéremért küzdhetett a Fradival, az ötödik-hatodik helyért pedig a Lada állhatott ki a Podgorica ellen. Az oroszok nyertek 33-24 arányban.
A harmadik helyért mindenki nagy csatát várt. Így is történt: Cornexi-Ferencváros 28-30 (13-14). A fehérváriak - Djerics - Balogh 4, Gorgyejeva 4, Kamper, Mayer 2, Szrnka 9 (1), Kenyeres 3, csere: Fekete (kapus), Trischuk 1, Kovács, Vaszari 4 (1), Lévai, Valova 1, Kiss csapata sokáig fej-fej mellett haladt a Fradival. A cornexiseknél Szrnka Hortenzia tündökölt, míg a Fradiban Szamoránszky Piroska húzta magával a csapatát. A második félidőben azonban a gyors Fradi ellépett, és nyert.
Közel ezer néző várta az esti döntőt, amelyen jó eséllyel lépett pályára a házigazda. Azért volt egy idegesítő tényező: Ferling talpsérülése nem javult, ezért kimaradt a csapatból.


Dunaferr-Győri Audi ETO 23-29 (9-19)
Az újvárosaik Ungureanu - Lovász 2, Pigniczki 1, Borbás 6, Laluska , Gáspár, Vincze, csere: Knezovics (kapus), Balogh, Tilinger, Sopronyi 3,, Berta 2, Mörtel 9 (4), Gábor összetételû együttese és a Győri Audi ETO KC Pálinger - Mraviková 2, Hornyák 1, Bradeanu 2, Spiridon 5, Tomori 2, Vérten 7, csere: Herr (kapus), Dokic 1, Szőlősi, Temes 1 (1), Görbicz 8 (5), Kovacsics társulata hazai szempontból úgy kezdte az aranycsatát, mintha rémálmot látott volna a hazai közönség. A 3. percben már 5-0-ra vezetett az ellenfél. Imre Vilmos azonnal időt kért, de nem sok haszonnal járt az utasítás, így gyorsan eldőlt minden, mert 2-12 lett az állás. A Ferling Bernadett nélkül felálló, zavart játékot produkáló hazai gárdától már csak a különbség csökkentését várhattuk. Egyedül Ungureanu kiváló teljesítménye tartotta a lelket a csapatban. Fordulást követően keservesen küzdött a Dunaferr, s a nyitott védekezés kissé meg is fogta a száguldozó Vértent és társait. Némileg csökkent a a vendégfölény, de a győriektől már nem lehetett elvenni a kupagyőzelmet. A gólkirálynő pedig a székesfehérvári Szrnka Hortenzia lett huszonhét góllal.