Az elmúlt napokban nyílt titok volt szakmai berkekben, hogy nem felhőtlen Róth Kálmán és az ETO játékosainak viszonya. A pletykákat megerősítendő az együttes edzője - bár múlt pénteken csapatával elutazott Dunaújvárosba, a Kulcsár Anita Emléktorna helyszínére - szombaton már nem ült le a győriek kispadjára, a Rába-parti zöld-fehéreket a nyártól másodedzőként dolgozó Konkoly Csaba irányította. A tornán végül kiváló játékkal diadalmaskodott a Győr, ám arra a kérdésre, hogy miért hiányzik együttese mellől Róth, senki nem adott egyértelmû választ.
A rejtélyes történet végére hétfőn délelőtt azonban pont került azzal, hogy a csapatot négy és fél éve irányító Róth Kálmán benyújtotta lemondását Vanyus Attila klubelnöknek.
“Nem kívánom kommentálni a döntésemet. A jövőben a pedagógus munkámra szeretnék koncentrálni, a most induló tanévtől teljes állású tanárként fogok dolgozni” - mondta Róth Kálmán.
Az eset előtt értetlenül álló Vanyus Attila megerősítette a lemondás tényét, hozzátéve, nagyon rosszul időzített döntés volt. A klubelnök úgy véli, komoly konfliktusnak kell a háttérben lennie, ha egy edző képes a világ egyik legjobb csapatáról egyik pillanatról a másikra lemondani. A klubelnök a Magyar Rádió riporterének kérdésére elmondta, nem az a helyzet, amire sokan gondolnak, nevezetesen, hogy a csapat játékosai fúrták meg a trénert. “Ha így lett volna, én mondok fel Kálmánnak, nem pedig fordítva történik az eset.”
A kezilabda.info információi szerint az edzőnek a csapat egyik meghatározó játékosával támadt konfliktusa, s a kialakult helyzetben az együttes játékosai a csapattársuk mellé álltak.