Ami a hétvégi események tükrében várható volt, az ma reggelre bekövetkezett: lemondott posztjáról Róth Kálmán, az Audi-ETO vezetőedzője, s ezt az elnökség végül el is fogadta.
Mindez tehát azt jelenti, hogy a vasárnapi bajnoki rajtra – este 18 órától a Kiskunhalas lesz a zöld-fehérek ellenfele a Magvassy-csarnokban – edzőt kell találnia a győri klubnak.
Az új trénert a kedd délutáni elnökségi ülésen nevezik ki, s egyes források szerint erre a legnagyobb esélye Konkoly Csabának van, aki a korábbi években az ifjúsági csapatot edzette, a nyáron viszont felkerült a felnőttcsapathoz másodedzőnek.
Az érintettek egyébként továbbra sem mondanak sokat. Róth Kálmán nem óhajtja a kialakult helyzetet kommentálni. Vanyus Attila elnök pedig csak megerősítette a lemondás tényét.
A történetben kulcsszereplő természetesen a csapat, s ki más mondhatna véleményt a kialakult helyzetről, mint a kapitány, Görbicz Anita.
„Én is csak azt tudom, hogy Kálmán bá’ lemondott, s ezt az elnökség el is fogadta. Vegyes érzéseim vannak, de túl sok mindent nem tudok most mondani" – nyilatkozta Görbicz Anita, aki annyit még elárult, valóban úgy érzi, hogy a csapat és Róth Kálmán között megromlott a kapcsolat.
A nyáron egyébként a klub új alapokra kívánta helyezni az utánpótlásképzést, s ebben kulcsszerepe lett volna Róth Kálmánnak. Nagy kérdés ezek után, mi lesz a szakember sorsa, marad-e a klubnál, vagy végérvényesen szakít a nagy „szerelemmel", a kézilabdával.