A civilben tornatanárként dolgozó Róth Kálmán hangjában csalódottsággal válaszolgatott érdeklődésünkre, de azt végül is nem árulta el, miért szakított a klubbal. "Nem szeretnék senkire sem mutogatni, és főleg nem szeretnék sarat dobálni – mondta. – Engem nem küldtek el, magam kezdeményeztem a szerződésem felbontását. Lehet, hogy Vanyus Attila klubelnök próbált volna rábeszélni a maradásra, de nem adtam rá lehetőséget. Kész, vége, befejeztem."
A leköszönő vezetőedző nem feledkezett meg a munkáját segítők méltatásáról, Konkoly Csabáról, Bakos Istvánról és Bordásné Horváth Mariannról a lehető legpozitívabb értelemben beszélt.
Azt is elmondta, hogy reméli – már csak azért is, mert a győri hagyomány szerint a klubhoz kötődő szakembereket ültetnek a kézilabdázók kispadjára –, az egyik legtehetségesebb hazai edző, Konkoly Csaba lép a helyébe. Hozzáfûzte, hogy durva világban élünk, és a legjobban azt sajnálja, hogy nem tudta véghezvinni terveit a csapattal, így már arra sem lesz alkalma, hogy nemzetközi kupasikerrel a háta mögött hagyja abba az edzői munkát.
Róth Kálmán csalódottságára jellemző, hogy egyelőre kézilabdáról hallani sem akar, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium testnevelő tanáraként fog a továbbiakban is dolgozni, és azt is elmondta, hogy jó darabig biztosan nem megy ki a győri sportcsarnokba, ami természetesen nem azt jelenti, hogy nem szurkol csapatának. Mert azért úgy érzi, a sikereknek egy kicsit még ő is a részese marad.