Ahogyan az Audi-ETO női csapatánál hétvégén történt események tükrében nem ért senkit váratlanul Róth Kálmán vezetőedző távozása, úgy igazán az sem okozott túl nagy meglepetést, hogy utódja, Konkoly Csaba lett.
A fiatal szakember eddig a győri utánpótlásban tevékenykedett, nem is sikertelenül, hiszen a szövetség is felfigyelt munkájára: tavaly ő vezette a serdülőválogatottat az Olimpiai Reménységek Versenyén, melyet veretlenül nyert meg a csapat.
Konkolyra a nyártól még komolyabb szerep várt a zöld-fehér klubnál: ő lett ugyanis Róth Kálmán első számú segítője. Alighanem maga sem gondolta július 4-én, a felkészülés kezdetén, hogy kevesebb mint két hónap múlva a felnőttcsapat vezetőedzőjeként áll a szurkolók elé a hagyományos évadnyitó kerti mulatságon.
"Konkoly Csabára azért esett a választás, mert nagyon tehetséges edzőnek tartjuk, együtt csinálta végig az együttessel a felkészülést, ismeri a játékosokat, a körülményeket. Úgy érezzük - bár volt több jelölt is, köztük önjelölt trénerek is jelentkeztek -, de a kialakult helyzetben a legjobb döntés született" - indokolta a választást Vanyus Attila klubelnök, akit egyébként az elnökség felhatalmazott, hogy a testület nevében köszönje meg Róth Kálmán ETO-ért végzett több évtizedes eredményes munkáját, az utánpótlásban és a felnőttgárda élén. Nem mellékesen ugyanis Róth az elmúlt négy és fél év alatt elért sikerekkel a klub legeredményesebb trénere lett.
A mindössze 37 esztendős Konkoly Csaba rövid székfoglalójában így fogalmazott: "Bevallom, nem ilyen körülmények között szerettem volna vezetőedző lenni az ETO-nál, hiszen Takács Miklós mellett Róth Kálmántól tanultam a legtöbbet. Ő volt a tanítómesterem, így rengeteget köszönhetek neki. Sajnálom, hogy így alakult a helyzet, de a csapat élére edző kell, s mivel kiderült, az elnökség komoly jelöltje vagyok, végül úgy döntöttem elvállalom a feladatot. Tisztában vagyok az elvárásokkal, s bízom benne, hogy ezt sikerül is közös erővel elérnünk."
Természetesen nem maradt el a kérdés az összejövetelen a kialakult helyzettel kapcsolatosan, ám Vanyus Attla ezúttal sem mondott semmi konkrétumot, csak megerősítette a szóbeszéd útján már megismert tényt: a csapat és Róth Kálmán között oly mértékben megfáradt a kapcsolat, hogy ezt már ne lehetett visszacsinálni. Érdekesség egyébként hogy ezt megelőzően kétszer már felajánlotta lemondását a korábbi szakvezető, de előbb 2006 elején, majd legutóbb a idén májusi Cornexi-Alcoa elleni vereség után a játékosok közbenjárásával ezt az állapotot még visszacsinálták a felek. Mostanra viszont már nem volt visszaút.
A játékosok nevében Görbicz Anita, valamint az újak, Pálinger Katalin, Tomori Zsuzsanna és Katarina Mraviková is megerősítette, a felkészülés jól sikerült, s nagyon bíznak abban, hogy eredményes éve lesz a győri női kézilabdának.