Két magabiztos győzelemmel kezdte a győri csapat a bajnokságot, s ha nem is nagy különbséggel, de remélhetőleg a hétvégi fordulóban is legyőzi riválisát, az előző kiírás bronzérmesét, a Dunaferrt.
Konkoly Csaba, a zöld-fehérek vezetőedzője is bízik csapata sikerében: „Bár az első két mérkőzésen nagy aránnyal nyertünk, az első tizenöt-húsz percet mindkét alkalommal kissé átaludtuk. Ezen változtatni kell, s remélem, a Dunaferr ellen végig koncentráltan kézilabdázunk. Ami a hétközi meccset illeti, a Vácnak, amíg bírta erővel, volt tartása, utána azonban fizikálisan és taktikailag is felőröltük az ellenállásukat” – mondta a győriek vezetőedzője.
A két csapat legutóbb Dunaújvárosban, a Kulcsár Anita-emléktorna fináléjában találkozott egymással. Akkor Görbiczék alaposan bekezdtek, pillanatok alatt tíz góllal elhúztak, s végül könnyedén nyertek.
„Ebből a mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Egyrészt azért, mert a felkészülés egy állomása volt az a találkozó, másrészt azért sem, mert például a dunaújvárosiaknál nem játszott Ferling, aki viszont meghatározó ember. Ellenfelünk két egygólos győzelemmel kezdett a Békéscsaba és a Cornexi ellen. Ebből sem szabad semmire sem következtetni, főleg, mert az ilyen sikereknek csapatformáló erejük van még akkor is, ha előzetesen azért többre számított edző és játékos egyaránt. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, s a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból” – tette hozzá Konkoly Csaba, aki szerencsére minden játékosára számíthat a rangadón, melyet az m1 élőben közvetít.