„Játékban mindenképpen többet vártunk magunktól, úgy érzem a görcsösség még mindig alapvetően meghatározza a teljesítményünket. Az akarással nincs gond - ahogyan az remélem, kívülről is látszik-, minden mérkőzésünkön nagyon küzdünk, megszakadunk a győzelemért. Biztos vagyok abban, hogy nyugodtabban, lazábban eredményesebb kézilabdát tudnánk produkálni.”
A rutinos újvárosi irányító a találkozót értékelve az önkritika megfogalmazása mellett pozitívumokat is kiemelt.
„Miután az utóbbi időszakban rendre jelentős különbséggel kaptunk ki Győrben, az ötgólos vereséget nem fogjuk fel tragédiaként. Sőt, a második félidőben akadt egy egészen jó periódusunk; azt hiszem, az biztató, hogy abban az időszakban, amikor már fáradtabbak voltunk, tudtunk jól játszani.”
Ferling elmondta, a csapat játékán még bőven van mit csiszolni, a Dunaferr tanulófázisban van, tagjainak bele kell szokniuk az új játékrendszerbe. Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy nincs túl sok idejük a gyakorlásra, hiszen az új bajnoki kiírás miatt minden találkozó élethalálharc, nincs lehetőség ismétlésre, javításra.

A győri találkozón újvárosi oldalon két sérülés is szerepelt a „veszteség” rovatban, az egyiknek épp az irányító-átlövő, a másiknak a kapus Paula Ungureanu volt a szenvedő alanya. Ferling Bernadettet Hornyák Ágnes állította meg az egyik támadásnál a megengedettnél keményebb eszközökkel.
„A vállam korábban a válogatott brazíliai tornáján sérült meg, azóta szerencsére nem volt vele komolyabb gond. Annak ellenére, hogy most fáj, azt remélem, a továbbiakban sem lesz. Az biztos, hogy a következő napokban előveszem a megismert gyógytorna-gyakorlatokat. Anélkül, hogy bírálnám a szituációt, megemlítem, hogy a kemény védekezés és az alattomosság között az én olvasatomban van némi különbség. Úgy tûnik, ez nincs mindenkinél így…”