A 3. forduló rangadóján a vendégcsapat kezdett jobban, három perc elteltével Mörtel Renáta góljaival 2-0-ra vezetett Imre Vilmos együttese. Ezt követően azonban „bent ragadt a rajtnál” a Dunaferr, ziccereket hagyott ki és labdákat adott el. A Győr Tomori Zsuzsa találataival kezdte meg a felzárkózást, majd a 10. percben már 5-2-re vezetett. Ez elég indok volt a dunaújvárosi trénernek, s kikérte idejét, ám a játék képe ezután sem változott. Negyedóra elteltével 8-4 állt az eredményjelzőn, s újvárosi oldalon csupán Mörtel volt képes gólt szerezni. A 20. percben Mörtel és így a Dunaferr is öt gólnál tartott, az ETO azonban ekkor már 11-nél járt. Görbiczék különösebb nehézség nélkül növelhették, illetve tarthatták az előnyt, a gyámoltalanul támadó újvárosiak ugyanis emberelőnyben sem voltak képesek betalálni a kiváló formában védő Pálinger kapujába. Az első játékrész hajrája sem hozott jelentősebb változást, leteltével a hazaiak vezettek 18-12-re.
A második játékrészben elkezdte csökkenteni hátrányát a Dunaferr, de Bradeanu mindig „bevethető” volt, a legjobbkor vágott sokkoló találatokat Ungureanu hálójába. A Győrből Spiridon kizárása (három kétperces büntetés), a Dunaferrnél pedig Ungureanu súlyosnak tûnő sérülése borzolta a kedélyeket, a hajrára ha gólos hazai előnnyel fordulak a csapatok. Öt perccel a találkozó vége előtti időkérésnél Imre Vilmos nagyon fontos dologra hívta fel csapata figyelmét:
“Minden gól nagyon fontos a dunaújvárosi mérkőzés miatt. Nem mindegy, hogy fejezed meg a meccset” – szólt a határozott utasítás.
Az időkérés után  állandósulni látszott a négygólos különbség, ekkor büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Ferling elhibázott, a másik oldalon pedig Vérten büntetett. Ez kegyelemdöfés volt a vizitálók számára, 33-28-ra nyertek Görbiczék.
A Dunaferr a Ferencvároshoz és a Cornexihez hasonlóan elveszítette első pontjait, ami a rájátszás hiánya miatt nagyon fontos lehet a végelszámolásnál.

Konkoly Csaba, a Győri ETO vezetőedzője a lefújás után elégedetten értékelt: “Már a felkészülés ideje alatt is arra fektettük a legnagyobb hangsúlyt Róth Kálmánnal, hogy a csapat végigbírja ezeket a rangadókat. Taktikai fegyelmezetlenségek előfordultak ugyan a meccsen, főleg a visszarendeződéseknél, s ezekből könnyû gólokat kaptunk - erre az időkérések alkalmával igyekeztem is reagálni. Ami a csapat összetételét illeti: azt mindig az adott mérkőzéshez igazítom, eredménycentrikusan próbálok cserélni. Ezen a találkozón láttam biztató jeleket, amelyek azt mutatják, hogy a Győr a folytatásban is magabiztos játékra lesz képes rangos ellenfelekkel szemben.”