Talán még a Cornexi elleni találkozónál is nehezebb mérkőzés várt ma délután a Dunaferr NK együttesére: csapatunk a bajnoki ezüstérmes Győr otthonába látogatott. Mint azt a találkozó előtt Imre Vilmos vezetőedző elmondta, felszabadult játékot várt együttesétől – a vezetőedző szerint némi szerencsével meg lehetett volna szorítani a mérkőzés esélyesének kikiáltott hazai alakulatot.
 
Hamar elúszik a hajó
Nem is kezdte rosszul a meccset csapatunk, hiszen Ungureanu kapus két bravúrja után Mörtel előbb akcióból, majd hetesből vette be Pálinger kapuját, ám csak idáig örülhettünk, mert a folytatásban már hazaiak uralták a játékot. Köszönhetően elsősorban remek védekezésüknek, amellyel ezúttal nem tudott mit kezdeni a Dunaferr – és mivel sorozatban öt gólt szerzett az ETO, Imre Vilmosnak hamar ki kellett kérnie idejét, hogy rendbe szedje csapata játékát (5-2).
Hiába azonban a rövid pauza, sajnos a folytatásban sem találta meg az utat Pálinger kapujához együttesünk, s miközben a mieink ziccereket hibáztak, addig az ETO könnyedén szerezte góljait, s a félidő derekán már hét fa volt a házigazdák előnye (11-4).
A 20. perchez érve még mindig csak öt Mörtel-gólt jegyezhettünk fel a mieink oldalán, s bár a folytatásban már Pigniczki, valamint Ferling és Borbás is kivette a részét a gólszerzésből, továbbra sem tudtunk megálljt parancsolni a győri rohamoknak – alig jöttünk ki a tízből, a félidőben magabiztosan, hat találattal vezetett a házigazda (18-12).
  
A tartás megmaradt
A második játékrészt sem kezdte túl jól együttesünk, mert hiába szépítettünk gyorsan Berta révén, erre három góllal válaszolt a Konkoly-csapat, s pillanatok alatt megugrott nyolc góllal az ETO (21-13). A három hazai találtra három fával válaszolt együttesünk, ám még mielőtt elkezdhettünk volna reménykedni, jött Bradeanu, s két gyors góllal lehûtötte a dunaújvárosi szurkolók optimizmusát (25-18).
A félidő derekához közeledve ráadásul megsérült Ungureanu kapus (mint utólag kiderült, szerencsére nem súlyosan), ám a kellemetlen közjáték nem törte össze csapatunkat: nem játszott sziporkázóan, de hatalmasat küzdött a Dunaferr, s mindent megtett azért, hogy szorossá tegye a küzdelmet. Knezovic védései, valamint Borbás, Ferling és Berta találatai után is mi örülhettünk – és az 53. perchez érve már a házigazdáknak kellett időt kérniük, hogy megakadályozzák további felzárkózásunkat (29-25).
Ez sikerült is a zöld-fehéreknek, s bár a véghajrában többször is tovább csökkenhetett volna a különbség, egy kihagyott ziccer és egy elpuskázott büntető után is gólt szereztek a hazaiak – végül 33-28 arányban a házigazda nyerte a találkozót.