A forduló rangadójára mindkét együttes a legjobb összeállításában érkezett, annak ellenére, hogy, mind Győrben, mind Dunaújvárosban kisebb sérülések nehezítették a vezetőedzők munkáját.
A meccs elején a vendégek kétgólos előnybe kerültek, majd hirtelen szétesett a támadójátékuk és ennek köszönhetően a hazaiak 5-2-re módosították az állást.
Pálinger Katalin ezúttal is bravúrt-bravúrra halmozott, és emellett a zöld-fehérek védekezése is remekül mûködött, és csupán Mörtel Renáta tudott a győriek hálójába találni a találkozó ezen szakaszában, hiszen 12-5-ig a dunaújvárosiak közül csak az átlövő volt eredményes.
A vendégek védelme nagyon gyengén teljesített a szünetig, és Imre Vilmos vezetőedző a kapusokat sem dicsérhette, ezzel ellenben Pálinger továbbra is klasszis formában védett.
A félidő után a Dunaferr próbált felzárkózni, és küzdeni, de a borzasztóan erős kerettel rendelkező győriek a továbbiakban is uralták a játékot. Gyakorlatilag kedvük szerint lőtték a gólokat, elsősorban a kilencet jegyző Aurélia Bradeanu, és a nyolcig jutó Görbicz Anita jeleskedett.
A hajrában aztán a hazai csapaton látszott, hogy nem a különbség növelésére törekszik, hanem arra, hogy egyes variációkat is gyakorolon. Ennek ellenére öt góllal nyerte a rangadót.


Az izlandi bajnok lesz a Győr harmadik ellenfele a BL-ben
Kiderült az, hogy a Győr csapatának Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában a negyedik gárda az izlandi UMF Stjarnan lesz attól függetlenül, hogy a selejtezőkör első fordulójának a csoportjában még csak két meccset játszott le a szigetország bajnokcsapata – adta hírül a handball.hu internetes hírportál.
A Stjarnan továbbjutása azért biztos, mert a kvartett két kétpontos együttesét már legyőzte, így a záró fordulóban tét nélkül léphet pályára.
Így a IUVENTA Nagymihály és a HB Metz ML mellett az izlandiakkal játszik majd az előző bajnokság ezüstérmese a BL második selejtezőkörében szeptember utolsó hétvégéjén.