Harmadik bajnoki mérkőzésén a Győrt fogadja otthonában ma a Balatoni KC, amely szerdán óriási küzdelemben hozta döntetlenre az első hazai mérkőzését. Az ötgólos hátrányból az utolsó pillanatban visszahozott mérkőzést követően Rosta István, a gyöngyösiek edzője megjegyezte: csapata Füredre indult és kicsit Veszprémbe érkezett.
- Értettem a célzást - reagált kollégája szavaira Velky Mihály vezetőedző -, azonban mindenképpen el kell azt mondani, hogy nálunk szó sincs profizmusról, hiszen a két MKB-s kölcsönjátékoson kívül mindenki munka vagy tanulás mellett ûzi a sportágat. Öt légióssal felálló profi, komoly költségvetésû csapattal kellett szerdán felvennünk a versenyt, ami sikerült, le a kalappal a játékosaim előtt - hangsúlyozta a BKC trénere. Velky Mihály az új csapattagokkal (Tombor, Vilovski) kapcsolatban elmondta, erősítést jelentenek, és az érkezésük még nagyobb, de egészséges versenyszellemet teremtett.
- Posztonként két-három hasonló képességû játékos áll rendelkezésre, ami szükséges ahhoz, hogy megálljuk a helyünket ebben az erős mezőnyben. A szerdai mérkőzés is megmutatta, hogy mekkora élethalálharcot kell vívnunk minden egyes fordulóban.
Szombaton ismét hazai pályán játszik a Balatoni KC.
- A Győr az előző ellenféltől teljesen eltérő stílusban játszó, rengeteget edző és ennek megfelelően jó fizikai állapotú, fiatal együttes. Nyitottan védekeznek, amiből rendkívül gyorsan vezetnek támadást. Erre a rohanásra kell felkészülnünk - emelte ki a mai mérkőzéssel kapcsolatban a tréner.
A BKC játékosai tegnap egy átmozgató, taktikai jellegû gyakorláson vettek részt. A több hétre kidőlt Konkolyon kívül mindenki hadra fogható.